Vijesti / Politika

I Var. Toplice grade reciklažno dvorište, dobili su od ministarstva 2,4 milijuna

I Var. Toplice grade reciklažno dvorište, dobili su od ministarstva 2,4 milijuna

Grad Varaždinske Toplice također kreće u projekt izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je njihov projekt i početkom veljače potpisan je ugovor kojim je osigurano gotovo 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je danas na konferenciji za novinare u hotelu Minerva da je riječ o projektu koju ja započela bivša gradska vlast, a nova nastavila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A kraju će se privesti najviše u roku od 30 mjeseci, za koliko je predviđeno trajanje projekta.

- U Toplicama imamo 2.054 domaćinstava i 6.364 stanovnika, svi će oni dobiti priliku dodatno razdvajati otpad, a ovaj projekt osim izgradnje reciklažnog dvorišta uključuje i edukaciju stanovništva – rekla je Dragica Ratković.

Projekt je za Grad izradila i prijavila Agencija za razvoj Varaždinske županije. O projektu je više govorila Livija Faić, stručna suradnica u agenciji.

Rekla je kako projekt predviđa ne samo izgradnju reciklažnog dvorišta, već i edukaciju građanstva o razvrstavanju otpada. Cilj je u prvih godinu dana od dobivanja uporabne dozvole prikupiti 192 tona selekcioniranog otpada, što je oko 30% od ukupne količine otpada koji se stvara na području Varaždinskih Toplica.

U ovome trenutku na području grada građani u kućanstvima imaju dvije kante, jednu za mješoviti otpad, a drugu za plastiku i papir. Također, postoje i zeleni otoci za staklo, tekstil i posebno papir, objasnio je Ivan Pokos, stručni suradnik za komunalne djelatnosti.

Svrha ovoga projekta je, rečeno je, doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci