Vijesti / Politika

Vrdoljak u posjetu Varaždinu: 'Nužna je pristojna politika i politika suradnje'

Vrdoljak u posjetu Varaždinu: 'Nužna je pristojna politika i politika suradnje'

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nastavio je s obilaskom županijskih organizacija stranke te je danas posjetio Varaždin, gdje je govorio o reformama, političkoj situaciji u Varaždinskoj županiji i o položaju mladih, njihovim problemima te kako ih riješiti.

- U suradnji s mladima nužno je nametnuti jednu novu, drugačiju politiku - pristojnu politiku i politiku suradnje - poručio je Vrdoljak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrdoljak je istaknuo da je stranka kao partner u Vladi, svoje reformske procese za koje je preuzela odgovornost, najvećim dijelom usmjerila na mlade i našu budućnost.

Kao primjer naveo je reformu obrazovanja koju predvodi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te projekt subvencioniranih kredita za stanove, koje je osigurao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

- U Varaždinu živi više od 12 tisuća mladih ljudi od 20 do 40 godina. A naš potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar i ove će jeseni omogućiti pomoć mladima i mladim obiteljima da dođu do svoje prve nekretnine. Stanovnicama gradova i općina u Varaždinskoj županiji država će pokriti 30 do 51 posto rate i to još na dulji rok, ukupno pet godina. Mladi mogu planirati obitelj pa se po novorođenom djetetu potpora korisnicima kredita produljuje za još dvije godine. Do sada se u obiteljima, koje su korisnici tih kredita rodilo više od 150 beba - rekao je Vrdoljak.

Predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić rekao je kako su mladi fokus djelovanja HNS-a u županiji, a u prilog tome idu i brojni projekti koje dolaze iz općina i gradova gdje je HNS na vlasti. 

- HNS ima deset načelnika i gradonačelnika u Varaždinskoj županiji, od kojih je jedan bio nominiran i u Financial Timesu. Naime, grad Ivanec je na međunarodnom natječaju Cities and Regions of The Future 2016./2017. došao na čelno mjesto liste top 10 malih gradova u Europi. I tako bi mogli nabrajati za svaki grad ili općinu posebno. To je snaga HNS-a, radimo za bolji život naših sugrađana - rekao je Leverić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci