Vijesti / Kolumne

PIŠE: GORAN ŠTIMEC

Ako se pita varaždinske birače, sudski procesi mogu biti samo prednost u nečijem političkom angažmanu

Ako se pita varaždinske birače, sudski procesi mogu biti samo prednost u nečijem političkom angažmanu
Varaždinski.hr

U takvoj vrsti političkog okruženja stoga je zaista sasvim očekivano da bi Lučić, uz to i kao notorni Čehokov politički priležnik, svoju optužnicu vidio ponajprije kao prednost, a ne nedostatak.

U kojoj mjeri okruženje može utjecati na ponašanje pojedinca možda najbolje pokazuje nedavni primjer pokušaja još jednog u nizu političkog aktiviranja odvjetnika Nine Lučića.

On se smjerno ponudio Daliji Orešković osnovati ogranak stranke Start u Varaždinu, pritom u potpunosti zanemarujući to da ga čeka početak suđenja u procesu koji se vodi protiv njega. Tereti ga se, naime, da je od jedne banke ukrao gotovo milijun kuna.

Vezana vijest:

Nino Lučić, Ivan Čehok, Dalija Orešković 'ČEHOKOV ČOVJEK' I 'PRELETAŠ' NOVA LICA? Nino Lučić prvo je ime stranke Start u Varaždinu. Problem za Daliju Orešković mogla bi biti optužnica protiv njega 'teška' milijun kuna

Lučić je zasigurno, kao i svi u takvoj situaciji, uvjeren u svoju nevinost, no sasvim je jasno da tajming za njegov politički angažman nije baš najsretnije odabran.

Nakon objave te informacije Dalija Orešković trenutno se odrekla Lučića, suprotno svim uzusima političkog djelovanja na koje smo navikli u skromnih 28 godina hrvatske demokracije. Još se pritom zahvalila medijima što su joj na tu činjenicu skrenuli pažnju, umjesto da je na njih sasula drvlje i kamenje.

Nije nužno odmah biti ciničan i propitivati njezine istinske motive, jer velika je stvar već to da jedan pripadnik političkog miljea reagira na način na koji u takvim situacijama valja reagirati.

Za to vrijeme u Varaždinu gradonačelnik Ivan Čehok nalazi se u zdravom razumu neprihvatljivom sukobu interesa zbog pravnih sporova koji zalaze i više od deset godina u prošlost, a svi su vezani uz njegovo ranije upravljanje gradom.

Izbore je dobio usprkos tome što ima tri otvorena sudska procesa, da bi u međuvremenu u jednom od njih bio nepravomoćno osuđen, u drugome nepravomoćno oslobođen, dok se treći tek zahuktava.

U takvoj vrsti političkog okruženja stoga je zaista sasvim očekivano da bi Lučić, uz to i kao notorni Čehokov politički priležnik, optužnicu protiv sebe vidio ponajprije kao prednost, a ne nedostatak.

Varaždinski birači, pokazali su to u praksi, znali bi taj detalj itekako cijeniti.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video