Vijesti / Kolumne

Da se nas pitalo, državljanstvo bi umjesto Sammiru dali Staniji

Da se nas pitalo, državljanstvo bi umjesto Sammiru dali Staniji

Petak 23.10.2015. – Četvrtak 29.10.2015.

Iako tjedni pregled običavamo ispuniti dnevnim komentarima, ovoga puta napraviti ćemo malu promjenu i detaljnije razraditi nekoliko ključnih, ovotjednih tema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Parlamentarni izbori sve su bliže, a rado bismo se osvrnuli na svojevrsni hit posljednjih predsjedničkih izbora. Naime, nečiji je Sinčić zajedno sa živo-neživim zidom (među pristašama ima i euglena) uspio prikupiti poveću svjetinu iza svojih uvjerenja. Ako pogledamo program i predizborna obećanja, očito je da se radi o utopiji.

Predizborni program pisala braća Grimm

Živi prodavači magle postali su pravi misterij – Karamarko i Milanović doista su pravi pajaci, no obojica pokazuju nekoliko ključnih osobina vođe. Zato nije čudo kako jedan od naroda s najnižim stupnjem obrazovanja obojicu slijedi u stopu. Ostaje pitanje kako je nečiji Sinčić bez ijedne karakteristike vođe ipak često svrstavan vrlo visoko među pritajenim favoritima.

Očito je da promicanjem 'modernih', odnosno liberalnih stavova i svjetonazora, te posebice zalaganjem za legalizaciju najlakših droga, stvarno nije teško okupiti dobar dio hrvatskog polusvijeta. Kako se uz to pridodaje i hrpa drugih (nikako prvih) mačića u vreći: 'ukidanje' PDV-a, HRT pretplate, plaćanja struje i plina, kao i ukidanje plaćanja na kasi prilikom kupovine osnovnih živežnih namirnica, vidljivo je kako su dotičnome predizborni program pisala braća Grimm i Hans Christian Andersen.

'Do grada u šoping pa po ljubav na selo'

Napeto je i u ovotjednim epizodama 'Šoping kravice'. Ovoga puta među natjecateljicama imamo prilike gledati čak tri bivše učesnice nagradno-kaznene igre 'Ljubav je na selu'. Preko noći urbanizirane kumice, u kombinaciji s budžetom od 'parsto' kuna, ipak teško mogu dostaviti barem mini-dozu glamoura na nacionalnu televiziju – no, kakav narod, takva i televizija.

U medijskim krugovima spominje se i nova inačica emisije za iduću sezonu: 'Do grada u šoping pa po ljubav na selo', gdje će natjecateljice u čoporu biti puštene u grad po streč minić, pa brže bolje u štiklama do sela po kršne momke – koja prva, njen najveći kit u zaselku.

Stanija u emisiji 'Nedjeljom s dva'

Da se nas pitalo, umjesto Sammiru, državljanstvo smo mogli dati Staniji i plaćati joj bijesan novac samo da se pojavi u svakoj od naših 'hit' emisija. Stanija bi ko’ od šale izredala nastupe u: 'Zvijezde zjevaju', 'Tvoje cice zvuče poznato', 'Nedjeljom s dva', a kupnjom licence mogli bismo snimiti i 'Teoriju da se opasno praska'. Možda nije kasno, pokušat ćemo ju mijenjati za Severinu.

Kad smo već kod Stanije, i ona je često stavljana u kontekst ljubavne veze s jednim od nas dvojice. Prava je istina da ni Schtig ni Gorilla nisu imali tu čast. Možda je ovo prilika da stanemo na kraj svim sličnim špekulacijama. Schtig i Gorilla nisu laka roba, ne živimo promiskuitetno i žalosno je kako javnost misli da nas svaka može imati. Ako želite iskreno, toliko držimo do sebe da ni Schtiga ni Gorillu ni jedna nije imala već pet godina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci