Izrazi se, ali nemoj biti preglasna i naporna. Budi prava žena, budi poslušna

Već nekoliko mjeseci nalazimo se nekoliko nas i razgovaramo o tome kako srušiti muškarce. Kako ih ‘zeznuti’ i maknuti sa svih pozicija na kojima jesu. Kako njima zavladati, odrezati im spolovila i baciti u jarak i zakopati.

Udružujemo se sa ženama iz cijelog svijeta kako bismo uništile cijelu povijest civilizacije kao takvu, sve knjige spalile, kipove razbile, zgrade srušili. Želimo krenuti ispočetka, želimo da mi njima vladamo i njima određujemo kako će živjeti, a ne obrnuto.

Nijedna od nas nije udana, što je tim veća opasnost, znači da smo nekontrolirane, šizofrenične i neispunjene. Jer naime, samo muškarac može ispuniti ženu u potpunosti.

Žene će bacati grudnjake na Vijećnicu

I tako mi crtamo mape s prostorima koje ćemo zauzeti, radimo na tajnim šiframa, kodovima, planiramo inicijaciju, biramo uniforme za žensku vojsku, biramo lozinke, radimo propagandu. Uostalom, mi jesmo ravnopravne, ali želimo biti jače. Ne pristajemo na kompromise i otpatke.

Cilj nam je omalovažiti sve muškarce i njihovo djelovanje, staviti ih tamo gdje im je mjesto, u šumu ili na Goli otok, pa neka se kolju međusobno. Cilj nam je kastrirati ih mentalno, psihički, duhovno i fizički, cilj nam je sve časne sestre postaviti na čelo crkve, a svećenike u samotne samostanske odaje. Cilj nam je sve predsjednike smijeniti, sve kirurge, suce, sva muška zanimanja preuzeti – borbom šakama.

Radimo i transparente na kojima će pisati ‘Mi smo žene, a vi ste jadnici’, ‘Došlo je naše doba’, ‘Vi ste bezvrijedna puhala’, ‘Dosta je bilo diskriminacije’.

Bit ćemo izuzetno politički i aktivistički nastrojene. Svake nedjelje bacat ćemo grudnjake na Vijećnicu, trgat ćemo kase muškim prodavačima na placu, svakog muškarca koji će nam se obratiti s visoka i pogrdno zavezat ćemo za drvo i kamenovati ga.

Počinje feministička inkvizicija

Pljuvat ćemo po svakome koji nam želi prići ili nas savjetovati, koji će nam reći što i kako da radimo. Svime ćemo zavladati, cijelim svemirom! Od muškaraca za koje smatramo da su vrijedni i pametni, istisnut ćemo spermu kako bismo imali dovoljno za umjetnu oplodnju. I sve to samo je početak ove feminističke inkvizicije koju planiramo.

Legalizirat ćemo javne kuće u kojima će muškarci i žene služiti ženama, a ne kako je sada da muškarci i žene služe muškarcima. Privilegiju bogatih starijih žena koje uživaju u muškarcima kojima su tek pojavili se brčići kao paperje, učinit ćemo dostupnim svima.

Brakovi se neće sklapati doživotno ‘dok nas smrt ne rastavi’ – sklapat će se do trenutka dok jedan ne digne ruku na drugoga. Priznat ćemo prava transrodnih osoba, a domoljublje ćemo poistovjetiti s pravom na život na zemlji. Sve ćemo zeznuti, sve sisteme.

Osniva se udruga IzraŽena

Biti žena danas je legitimno, ali ne smije se naglašavati. Pa svi smo isti! Otprilike tako izgledale su misli, reakcije i erekcije okoline kad sam im rekla da osnivamo udrugu u koju će se moći uključiti žene iz Varaždina starije od 30 godina koje se osjećaju neizraženo u okolini i društvu u kojoj djeluju i kojima početak i kraj dana ne ovisi o lijepom vremenu i tome što će kuhati.

U nedostatku aktivnosti koje ne uključuju pletenje ili kuhanje za žene, aerobik ili planinarenje, odlučili smo si napraviti stimulativnu okolinu u kojoj će se žene poticati, a ne spoticati, okolinu u kojoj ćemo se moći slobodno izraziti jedne pred drugima.

Temelj udruge bila bi kultura i umjetnost i umjetničko izražavanje, a aktivnosti bismo radile, osmišljavale i organizirale ovisno u afinitetima članica. Čim se oformimo pod imenom ‘IzraŽena’ – moći ćete nam se priključiti – svi – osim onih koji su shvatili ozbiljno prvi dio teksta, tj. njegovu većinu.

A na odgovor – ‘Zašto samo žene?’ – mogu odgovoriti samo sa: ‘Zašto ne?’ Ili – ‘Zašto Spas ne prima napuštenu djecu?’

Jer ako postoje udruge za spašavanje kitova, mačevanje, bogatih, siromašnih, seoskih žena, zašto ne bi postojala i jedna suvremena, urbana ženska udruga koja će (re)producirati sadržaj koji Varaždinu i tako fali. Suvremen, urban, jasan, svjež. I koji ne uključuje krinoline, nošnju, mošnju, kobasice, rat, violinu, klipiće, podrigivanje i gemište.

Glasam za dekriminalizaciju diskriminacije. Glasam za IzraŽenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije