Vijesti / Kolumne

SUPERHEROJI Schtig i Gorilla otkrivaju tko stoji iza slučaja 'Agrokor'

SUPERHEROJI Schtig i Gorilla otkrivaju tko stoji iza slučaja 'Agrokor'

Povodom zbivanja u Agrokoru, regionalnom gigantu, odlučili smo svratiti u brlog Schtiga i Gorille u potrazi za konkretnim komentarima i stručnom analizom situacije. U Brlogu smo zatekli samo Schtiga.

- Hvala Vam na posjeti, malo smo izbivali iz medija u proteklom razdoblju, nemojte zamjeriti što i superheroji trebaju odmor. Gorilla je baš skočio u Konzum, ali trebao bi se vratiti svaki čas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Znači li to da Vi i dalje kupujete u Konzumu?

- Ne, Gorilla je samo otišao okinuti par selfi-ja s prodavačicama i vidjeti pošto prodaju police.

Kako gledate na trenutnu situaciju, što mislite zbog čega je do nje uopće došlo i vidite li kratkoročno rješenje?

 - Mi na trenutnu situaciju manje gledamo očima, kao javnost, a više našim super-senzorima. Nama ovo nije šok. Već se godinama pokušava srušiti Dinamo, i sve što je hrvatsko, a hobotnice zla sada samo šire svoje djelovanje. Već sutra možete očekivati nove «slučajeve», a prvi bi na meti mogli biti mali dobavljači, navijači i zabavljači.

Kako to mislite?

- Ne mislimo nego znamo. Dobavljači su već sada u problemima, navijača je sve manje, a i zabavljači poput Todorića polako dobivaju sve manji prostor na hrvatskoj gospodarskoj sceni. Počeli smo čak i uvoziti zabavljače. Evo primjerice naš dobar prijatelj Alvarez, s kojim smo imali čast nastupati na prošlogodišnjem Eurosongu – istina je da ima lijepu put i jako glatku i čvrstu kožu, ali na čelo koncerna moglo se postaviti i nekog domaćeg pjevača.

Koga biste Vi postavili na vrh ovog, još uvijek giganta?

- Hm.. teško pitanje. Puno je potencijalnih kandidata, a ne bismo željeli nekoga izostaviti. Ali ako inzistirate, možda bi to mogao biti Rafo, Alen Vitasović ili netko od finalista emisije Nikad nije kasno»

Gorilla se upravo vratio u brlog, pa se uključio u raspravu.

- Agrokor? Iako mediji proteklih tjedana pričaju samo o slučaju Agrokor, mi smatramo da to uopće nije slučaj. Sve je to do detalja izrežirano, budite sigurni.

Tko je onda taj misteriozni 'režiser'?

- Naravno da je riječ o Donaldu Trumpu koji već godinama pokušava preuzeti njihove obje benzinske crpke i poslovanje telekomunikacijskih usluga za svih sedamdeset i tri korisnika.

Ako bi to bila istina, ne mislite li da bi mu tada Ledo ili primjerice Jamnica bili interesantniji?

- Ne. Donald jede Haagen-Dazs, a pije Perrier.

Možda za kraj, kako je uopće došlo do ove situacije?

- A daaaaaj… ne sad kraj kad je najljepše… :-( (op. sad emoticon; hr. tužan emoji)

Do ove je situacije došlo jer i sadašnja i prošla vladajuća garnitura ne štiti dobavljače, ali i sve ostale Ače koje smo ranije nabrojali. Potrebno je napraviti veliki štit koji bi služio za zaštitu navedenih skupina. Taj štit bi morao biti jako velik, njegova potencijalna izrada iziskuje velike količine sredstava, ali tako bi se ujedno potaknuo i građevinski sektor.

 Oprostite, ne zvuči li to nešto kao famozni zid Vašeg prijatelja Donalda?

- Rekli ste da je prošlo pitanje za kraj. Žalim - podvukao je Schtig.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!