Vijesti / Kultura

za ljubitelje dobre glazbe i umjetnosti

U HUMANITARNOM TONU Glasovita Straussova opereta 'Šišmiš' 1. prosinca u varaždinskom HNK

U HUMANITARNOM TONU Glasovita Straussova opereta 'Šišmiš' 1. prosinca u varaždinskom HNK
Varaždinska županija/Varaždinski.hr

Ulaznice se besplatno mogu podići na blagajni HNK u Varaždinu od ponedjeljka, 25. studenoga u periodu od 10 do 12 sati te od 18 do 19.30 sati.

Vrhunska glazbena poslastica, glasovita opereta 'Šišmiš' renomiranog i poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg biti će izvedena u nedjelju 1. prosinca ove godine s početkom u 19 sati u HNK Varaždin.

Obzirom da je organizira županijska Zaklada za pomoć djeci VITA, sama opereta ima donacijski karakter jer je sav prihod koji se prikupi namijenjen djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Ovo iznimno popularno i duhovito glazbeno djelo izvesti će postava ansambla Opere b.b., a sav događaj su danas na prigodnoj press konferenciji predstavili upraviteljica zaklade VITA ujedno Natalija Martinčević i umjetnički voditelj te osnivač Opere b.b. Ronald Braus, a predstavljanju su prisustvovali i naša ugledna sopranistica te profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Lidija Horvat Dunjko te član Upravnog odbora Zaklade, ujedno i županijski vijećnik Krešimir Horvat.

- Zaklada Vita prikuplja sredstva za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti, a dobro znamo da su troškovi liječenja iznimno visoki. Želim istaknuti kako sam preuzevši upravljanje zakladom zajedno s članovima upravnog odbora uložila puno truda da prikupimo što više sredstava i zato smo organizirali veliki broj ovakvih akcija. Naime, povećali smo sredstva jer nam je cilj da pomognemo što većem broju djece. Drago mi je da i ove godine surađujemo s gospodinom Ronaldom Brausom i Lidjom Horvat Dunjko, te da ćemo nakon iznimno uspješne 'Vesele udovice' uživati u glasovitoj opereti - rekla je Natalija Martinčević.

Ronald Braus naznačio je zadovoljstvo ponovnim nastupom u HNK u Varaždinu.

- Jedna od najljepših opereta s prepoznatljivim arijama i to u HNK Varaždin, jednim od najljepših kazališta je zapravo prava poslastica za ljubitelje dobre glazbe i umjetnosti. Mislim da ćemo Varaždincima podariti najljepšu moguću glazbu, a nema ljepšega početka Adventa nego početi ga s Straussovim Šišmišom. Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati - poručio je Ronald Braus.

Lidija Horvat Dunjko pozvala je sve da se odazovu ovoj donacijskoj opereti.

- Zaista se radi o prekrasnoj opereti, koja izaziva emocije, a  osim uživanja u glazbi, svojom donacijom pomoći ćemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. I važno je istaknuti kako se upravo Šišmiš u blagdansko doba izvodi na najpoznatijim kazališnim pozornicama diljem svijeta - zaključila je Horvat Dunjko.

Istaknimo kako u izvedbi operete sudjeluju čak tri varaždinske, već spomenuta, Lidija Horvat Dunjko, poznata mezzosopranistica i glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić te mlada i nagrađivana varaždinska pjevačica Irma Dragičević.

050e2c474aa4253815d9892d5371f475.jpg?v=2

Ulaznice se besplatno mogu podići na blagajni HNK u Varaždinu od ponedjeljka, 25. studenoga u periodu od 10 do 12 sati te od 18 do 19.30 sati.

Prilikom dolaska na operetu biti će postavljena prigodna kutija za donacije (svatko daje prema svojoj želji i mogućnostima).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video