Vijesti / Kultura

BAROKNE - DAN JEDANAESTI

BACH U CRKVI SVETOG NIKOLE Zagrebački solisti ponovo pokazali zašto su miljenici varaždinske publike

BACH U CRKVI SVETOG NIKOLE Zagrebački solisti ponovo pokazali zašto su miljenici varaždinske publike
Varaždinske barokne večeri

U 20 sati za kraj ovogodišnjeg festivala u varaždinskoj katedrali bit će održan već tradicionalni koncert darovitih učenika Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar.

Do posljednjeg mjesta ispunjena varaždinska crkva Svetog Nikole bila je još jedan dokaz koliko su Zagrebački solisti omiljeni publici varaždinskog baroknog festivala.

U samoj završnici 49. Varaždinskih baroknih večeri Zagrebački solisti izveli su niz djela baroknog majstora Johanna Sebastiana Bacha zaokruživši time na najbolji mogući način ovogodišnje izdanje Baroknih večeri koje su donijele brojne glazbene poslastice.

I sinoćnji je koncert bio poseban doživljaj, jer publika je imala prigodu poslušati Bachova djela koje je obradio koncertni majstor Sreten Krstić.

- Bach je uglavnom napisao solističke koncerte koje smo stavili na ovaj program, a činilo mi se zanimljivim obraditi preludije i fuge. Željeli smo publici pokloniti nešto novo, a ne primjerice izvoditi Brandenburške koncerte koje toliko dobro već poznaje. Nagrada koju smo dobili prošle godine na Varaždinskim baroknim večerima bila nam je i 'obveza' da pripremimo koncert i program koji bi bio sličan kao što što je lani bio atraktivan Vivaldijev program i po reakcijama mislim da smo uspjeli u tome - istaknuo je Sreten Krstić, koji se zajedno sa Zagrebačkim solistima upisao lani među dobitnike nagrade Jurica Murai za najbolju izvedbu i koncert Vivaldijevih Četiriju godišnja doba održan također u crkvi Svetog Nikole u Varaždinu.

Ovogodišnje dobitnike festivalskih nagrada festivalski će žiri objaviti danas u 11 sati u varaždinskoj Gradskoj vijećnici kada će biti promoviran i novi nosač zvuka Udruge Aulos posvećen 20 godišnjici zbora Chorus Angelicus koji donosi glazbene ulomke iz velikih djela baroka i klasike.

U 20 sati za kraj ovogodišnjeg festivala u varaždinskoj katedrali bit će održan već tradicionalni koncert darovitih učenika Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video