Vijesti / Kultura

VRHUNSKI GLAZBENI UŽITAK

BAROKNE VEČERI U NOVOM MAROFU Ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl oduševili publiku

BAROKNE VEČERI U NOVOM MAROFU Ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl oduševili publiku
Grad Novi Marof

Ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl u Novom su Marofu izveli djela Francesca Sponge Uspera.

Ovogodišnje 49. Varaždinske barokne večeri koncert iz svog glavnog programa imale su u petak u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' u Novome Marofu. Novomarofskoj i široj publici predstavili su se članovi ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija.

- Zahvaljujemo ravnatelju Varaždinskih baroknih večeri Davoru Bobiću i Koncertnom uredu Varaždin što već niz godina uz Varaždin izabiru i Novi Marof kao mjesto održavanja koncerata ove prestižne glazbene manifestacije. I što redovito odabiru izvođače koji nam pružaju vrhunski glazbeni užitak. Koncerti VBV-a obogaćuju kulturnu ponudu Novog Marofa te također predstavljaju i određenu kulturnu edukaciju glazbene publike ovog kraja - istaknuo je gradonačelnik Siniša Jenkač nakon koncerta.

Voditeljica ured Turističke zajednice grada Novog Marofa Renata Horvatić kazala je da su ovakvi događaji važni za kulturnu ponudu te da su ponosni što je Novi Marof uvršten u glavni program Varaždinskih baroknih večeri, a to je pokazala i publika u KC 'Ivan Rabuzin'.

Ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl u Novom su Marofu izveli djela Francesca Sponge Uspera.

- Zajedno otkrivamo bisere hrvatske glazbe koji su svojedobno stajali uz bok velikanima poput Gabriellija i Monteverdija, a i danas dokazuju kulturni i prostorni kontinuitet Europskog Seicenta. Izvodimo dio bogate zbirke Francesca Sponge Uspera i Gabriela Uspera koja osim jedne trio sonate sadrži pretežno vokalne i vokalno instrumentalne skladbe - istaknule je Laura Vadjon, umjetnička voditeljica Hrvatskog baroknog ansambla.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video