Vijesti / Kultura

IZLOŽBA

Otvorenje izložbe 'Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske' 25. rujna u Gradskom muzeju Varaždin

Otvorenje izložbe 'Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske' 25. rujna u Gradskom muzeju Varaždin
Švedsko veleposlanstvo

Ova se izložba nastavlja se na projekt Švedskog instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana - Swedish Dads - koja je postavljena s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Otvorenje izložbe 'Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske' održat će se u srijedu, 25. rujna u Gradskom muzeju Varaždin s početkom u 18 sati. Na otvorenju će govoriti Diana Helen Madunic, veleposlanica Švedske; Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina; Anamarija Sočo, Udruga Status M i Ivan Mesek, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin.

Ova se izložba nastavlja se na projekt Švedskog instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana - Swedish Dads - koja je postavljena s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje u odgoj djece. U Hrvatskoj je Festival tata pokrenut 2018., a do sada je izložba 'Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske' postavljena u Zagrebu, Dubrovniku i Rijeci.

Švedska je ove godine zemlja partner varaždinskih Baroknih večeri i tim je povodom veleposlanstvo Švedske zajedno s partnerima, udrugama Status M i Roditelji u akciji - Rode, odlučilo Festival tata dovesti u Varaždin.

Očevi su trebali podijeliti na svom Facebook ili Instagram profilu svoju fotografiju s djetetom/djecom u svakodnevnim situacijama. Među prijavljenima odabrano je dvanaest fotografija, od čega šest iz Varaždina i Varaždinske županije, koje će zajedno s fotografijama drugih hrvatskih i švedskih tata biti postavljene kao dio ove izložbe.

U sklopu festivala, u Varaždinu će biti organizirana besplatna radionica 'Supertata' za zainteresirane očeve u organizaciji udruge Status M, besplatan pregled dječjih autosjedalilca u suradnji s udrugom RODA, a za preuzimanje je dostupna i brošura o važnosti uključenog očinstva s konkretnim savjetima za tate. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video