Vijesti / Kultura

svečano otvorenje

FOTO/VIDEO Händelov 'Dixit Dominus', vatromet i ABBA za otvorenje 49. Varaždinskih baroknih večeri

Zbor i orkestar Goteborg Baroque izveo je djela Georga Fridricha Händela i Antonija Vivaldija, a dio programa prvog dana izveden je na otvorenom kod Starog grada...

Svečanim koncertom otvorenja u varaždinskoj Katedrali večeras su započele 49. Varaždinske barokne večeri sa Švedskom kao zemljom partnerom.

PRVI DAN Otvorenje 49. Varaždinskih baroknih večeri

Zbor i orkestar Goteborg Baroque izveo je djela Georga Fridricha Händela i Antonija Vivaldija.

Otvorenju Varaždinskih baroknih večeri prisustvovali su izaslanica ministrice kulture i predsjednika Vlade Iva Hraste Sočo, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Damir Habijan, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, apostolski administrator Josip Mrzljak, veleposlanica Kraljevine Švedske Diana Helen Madunic i brojni drugi.

Prije samog orkestra, hrvatsku himnu izveo je dječji zbor Uršuline zvjezdice.

I prije otvorenja u katedrali, u parku Vatroslava Jagića najavljen je i popratni program Total Baroque gdje će posjetitelji Varaždinskih baroknih večeri moći uživati u baroknom pivu, kao i varaždinskim i švedskim poslasticama. Na istom će području u subotu biti i koncert koji će spojiti baroknu i elektroničku glazbu.

4e5062f502d3c124c62941284db8dda6.jpg?v=2

Nakon koncerta u varaždinskoj katedrali, prvi dan Varaždinskih baroknih večeri nastavio se kod Starog grada gdje je švedski ansambl Romeo&Julia Koren predstavio će svoj crossover program i povezao barok sa suvremenim glazbenim notama.

Po nastupu, već tradicionalno, publika je mogla uživati u vatrometu. Vatrometi i švedski ansambl Romeo&Julia Koren možete vidjeti u videu, kao i u fotogaleriji iznad.

6b0f0ec0c75358209608d5630f054a31.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video