Vijesti / Kultura

HUMORNA KNJIGA

Predstavljena 'Humorna knjiga' Željka Funde: 'Nedostaje nam humora, sve je postalo pretmurno'

Predstavljena 'Humorna knjiga' Željka Funde: 'Nedostaje nam humora, sve je postalo pretmurno'
Zvonko Lončar

Viceva je Funda napisao oko 1500, a neki su svoje mjesto pronašli u 'Humornoj knjizi'...

S početkom u 19 sati danas je u palači Herzer predstavljena 'Humorna knjiga' varaždinskog autora Željka Funde. Riječ je o zbirci šaljivih tekstova podijeljenoj u pet dijelova koji sadrže hece o Dudeku i Regici, aforizme, viceve o Muji i Hasi, limerike i satiričke pjesme.

Uvod je pripao Zdenku Brleku koji je publici pročitao nekoliko tekstova iz 'Humorne knjige', dok je Robertino Bartolec najavio autora.

Željko Funda istaknuo je kako je njegovo pisanje o šaljivim temama borba protiv depresije i defetizma koji se svakodnevno nameću.

- Ovo je zaista humorna knjiga, smiješna. Ima tu, naravno, i nešto dublje. Mislim da u Hrvatskoj nedostaje humora, sve je postalo tmurno, depresivno, defetističko, bez perspektive. I mi smo se dali uvjeriti da je to tako, a ako se čovjek samo malo okrene oko sebe, vidi da tu ima i puno lijepoga – rekao je Funda.

Viceva je Funda napisao oko 1500, a neki su svoje mjesto pronašli u Humornoj knjizi. Jedan vic ima posebno mjesto u njegovoj zbirci.

Vrnul se Dudek z nogometne tekme pa ga babica pitala:

- Kak ste sinek prešli na nogometnoj tekmi?

A Dudek joj veli:

- Je, šest komada smo dobili, a jeden smo dali.

A babica na to veli:

- Joj sinek, pa jako ste dobro prešli, pet komada ste na dobitku.

'Humorna knjiga' nastavak je Fundinog rada u literaturi koja se bavi smijehom i humornim temama. Kako se poetski izrazio Robertino Bartolec:

- Doslovno, u vicu Željka Funde itekako titra živac samog Života.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video