Vijesti / Kultura

CARMINA BURANA U MARIBORU

FOTOGALERIJA Nakon spektakla na Dravi, Carmina Burana izvedena i u Mariboru

FOTOGALERIJA Nakon spektakla na Dravi, Carmina Burana izvedena i u Mariboru
Glazbena škola u Varaždinu

U mariborskom kazalištu tražila se ulaznica više za koncert kojim je ravnao profesor mariborskog konzervatorija Slavko Magdić...

Nakon što su u subotu oduševili izvedbom kantate Carmina Burana u Varaždinu, učenici Glazbene škole u Varaždinu, mariborskog Konzervatorija za glazbu i balet, članovi zbora Chorus Angelicus te solisti Ivana Lazar, Armando Puklavec i Danilo Kostevček briljatnu su izvedbu ponovili pred mariborskom publikom.

Vezana vijest:

Carmina Burana ZA PAMĆENJE FOTO/VIDEO Veličanstveno! Pogledajte finale izvedbe kantate Carmina Burana popraćeno vatrometom na nebu iznad Drave

U tamošnjem kazalištu tražila se ulaznica više za koncert kojim je ravnao profesor mariborskog konzervatorija Slavko Magdić, koji je kao i njegova varaždinska kolegica Dada Ruža proteklih mjeseci intenzivno pripremao izvedbu jednog od najpoznatijih djela 20-tog stoljeća kantate njemačkog skladatelja Carla Orffa.

Među brojnim ljubiteljima glazbe koji su dugotrajnim pljeskom nagradili mlade glazbenike i soliste bili su i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, županijska vijećnica Vlasta Cindrić, hrvatski počasni konzul Šime Ivanjko, hrvatski veleposlanik u Sloveniji Boris Grigić, mariborski gradonačelnik Saša Arsenovič, predsjednik parlamenta Dejan Židan te ministar obrazovanja Jernej Pikalo.

Briljantna izvedba kantate Carmina Burana u mariborskom kazalištu

Predsjednik slovenskog parlamenta Židan čestitao je mladim glazbenicima i istaknuo kako je koncert bio veličanstven događaj, a mariborski gradonačelnik Arsenovič dodao kako je sinoć bilo vrlo lijepo biti gradonačelnik Maribora.

Projekt Drava nas spaja u sklopu kojeg je izvedena Carmina Burana povezao je Maribor i Varaždin, a ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić naglasio je:

- Nakon odlične izvedbe u Varaždinu ova mariborska šlag je na ovoj kantata torti. Predivno je bilo ponovno slušati ove mlade glazbenike kojima će ova izvedba sigurni smo biti lijepa uspomena, ali i poticaj za stjecanje novih znanja. Nama u Glazbenoj školi i u Koncertnom uredu Varaždin, koji je bio organizator koncerta ovo je vjetar u leđa za nove projekte. Ponosno možemo reći da je 7000 ljudi čulo Carminu Buranu u novom ruhu s predanim mladim glazbenicima.

Dirigentica varaždinskog koncerta Dada Ruža, voditeljica dječjeg zbora varaždinske Glazbene škole, Anđelko Igrec voditelj zbora Chorus Angelicus i Peter Novak Smolić, voditelj zbora iz Maribora i na mariborskom koncertu primili su kao i njihovi učenici ovacije, a zadovoljstvo ostvarenom suradnjom i koncertima o kojima će se još dugo pričati i uvijek sjećati zasigurno su im najveća nagrada za, kako je rekla profesorica Ruža, mukotrpan trud koji se u potpunosti isplatio.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video