Vijesti / Kultura

NOVA UPRAVNA TIJELA

IZBORNA SKUPŠTINA Za novu predsjednicu HDLU-a Varaždin izabrana Dina Zebec

IZBORNA SKUPŠTINA Za novu predsjednicu HDLU-a Varaždin izabrana Dina Zebec
Varaždinski.hr

Nova predsjednica Dina Zebec rođena je u Varaždinu 1990. godine.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin na svojoj je izbornoj skupštini izabralo nova upravna tijela - predsjednika, Upravni i Nadzorni odbor te Časni sud. 

Za novu predsjednicu HDLU-a Varaždin izabrana je Dina Zebec, ujedno i predsjednica Upravnog odbora. U Upravni odbor izabrani su još Dora Bakek, Ivan Duić, Nedjeljko Krčar i Nenad Opačić, dosadašnji predsjednik, sada izabran za dopredsjednika. 

U Nadzorni odbor izabrani su Dražen Eisenbeisser, Vladimir Gašparić Gapa i Krunoslav Martinović, dok su članovi Časnog suda Josip Grgevčić, Sandra Horvat i Monika Rusak. Za programskog  voditelja ponovo je izabran Nedjeljko Krčar. 

Nova predsjednica Dina Zebec rođena je u Varaždinu 1990. godine. Diplomirala je 2014. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi docenta Muhameda Čavrka, te stekla titulu magistra likovne pedagogije.

- U svom diplomskom radu istražuje tehniku ručne izrade papira, te se u tom trenutku počinje  baviti izradom recikliranih papira koje kombinira s grafikom i suhim biljem. Do sada je imala jednu samostalnu izložbu i izlagala je na petnaestak skupnih izložbi. Područje interesa su joj grafika, grafički dizajn i scenografija. Vodi radionice ručne izrade papira. Izradila je scenografije za dvije predstave u suradnji s Gllugl teatrom - stoji u najavi.

Dina Zebec radi kao učiteljica likovne kulture na Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu. Članica je HDLU-a Varaždin od 2015. godine, u kojem je kroz protekli mandat obnašala dužnost predsjednice Komisije za likovne priredbe.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video