Vijesti / Kultura

TRADICIJA

Županijska smotra folklora u Novome Marofu, sudjeluje 13 KUD-ova

Županijska smotra folklora u Novome Marofu, sudjeluje 13 KUD-ova

Kulturno-umjetnička društva i folklorni ansambli predstavit će se u dvije kategorije - izvorni i koreografirani folklor.

U nedjelju, 8. rujna, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novome Marofu održava se županijska smotra folklora Varaždinske županije. 

Na smotri će sudjelovati 13 kulturno-umjetničkih društva i folklornih ansambala iz Varaždinske županije koji će se predstaviti u dvije kategorije - izvorni i koreografirani folklor.

U kategoriji izvornog folklora sudjeluju KUD 'Salinovec' iz Salinovca, KUD Ljuba voda iz Ljubešćice, KUD 'Klenovnik' iz Klenovnika, KUD 'Vidovec' iz Vidovca, KUD 'Voća' iz Donje Voće, KUD 'Beletinec' iz Beletinca i KUD 'Klaruš' iz Maruševca. U kategoriji izvornog folklora folklorne skupine izvode narodne pjesme i plesove svog užeg zavičaja.

U kategoriji koreografiranog folklora sudjeluju KUD Hrvatskih željeznica iz Varaždina, KUD 'Mak' iz Trnovca, Centar tradicijske kulture iz Varaždina, KUD 'Marof' iz Novog Marofa, Varaždinski folklorni ansambl te KUD 'Anka Ošpuh' iz Ludbrega. Navedeni folklorni ansambli izvodit će pjesme i plesove Zagrebačkog prigorja, Hrvatskog zagorja, Podravine, Međimurja i gradišćanskih Hrvata.

Organizatori smotre su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD 'Marof' iz Novog Marofa. Pokrovitelji smotre su Ministarstvo kulture i Varaždinska županija. 

Smotru će pratiti stručni selektori Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Program počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video