Vijesti / Kultura

U KINU GAJ

GENERAL Goran Višnjić kao Ante Gotovina - u Kinu Gaj od četvrtka!

Film 'General' u Kinu Gaj moći ćete pogledati u tri navrata...

Životna priča generala Ante Gotovine, jednog od najistaknutijih zapovjednika iz Domovinskog rata, stigla je na velika platna diljem Hrvatske.

Film 'General' u Kinu Gaj moći ćete pogledati u tri navrata, 8., 9. i 10. kolovoza, a početak je u svim terminima u 21 sat.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a dobna granica je 12 godina.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu 'General'

8. prosinca 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina.

Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet.

Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato.

Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina je otišao Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991., vratio u domovinu.

Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja.

Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!