Vijesti / Kultura

DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA

'MI I ONI' Otvorena samostalna izložba grafika umjetnice Gabrijele Butković: 'Svi smo nečije marionete'

'MI I ONI' Otvorena samostalna izložba grafika umjetnice Gabrijele Butković: 'Svi smo nečije marionete'
Varaždinski.hr

Izložbu možete pogledati besplatno, a biti će otvorena do 12. srpnja.

'Mi i Oni' naziv je izložbe mlade varaždinske slikarice i grafičarke Gabrijele Butković, a svečano otvorenje upriličeno je danas, 21. lipnja, u Kuli stražarnici.

Gabriela je prije tri godine debitirala na likovnoj sceni samostalnom izložbom 'Slojevi', a sad se s nešto drugačijom tehnikom i posve novim radovima predstavila publici u rodnom gradu.

Vezana vijest:

Gabriela Butković Samostalna izložba u HDLU INTERVJU Gabriela Butković: 'Ne volim se držati ziheraštva u radu, a ako znaš pravila, onda ih možeš i kršiti'

- Izložba je ovog puta drugačija jer koristim slikarski pristup u grafici. Osim toga, postavljena je 'lebdeća' grafika, printana na tekstil, dužine sedam metara - kazala je umjetnica.

O imenu izložbe 'Mi i Oni' rekla je sljedeće:

- Želim da ovog puta više toga ostane na promatraču, da sami zaključe neke stvari, ali najbanalnije rečeno radi se o 'velikim i malim ljudima', svi smo nečije marionete - opisala je Gabriela, dodavši da inspiraciju crpi isključivo iz vlastite 'glave, točnije, mašte'.

- Radovi su rađeni linorezom, želja mi je bila publici približiti tradicionalniji pristup grafici.

Izložbu možete pogledati besplatno, a biti će otvorena do 12. srpnja.

Varaždinska umjetnica Gabriela Butković otvorila izložbu 'Mi i Oni' u Kuli stražarnici Gabriela Butković, izložba 21.6.2019

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na otvorenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video