Vijesti / Kultura

ŠESTO PO REDU

VILINSKO IGRIŠČE Bogat kulturno-umjetnički program 23. lipnja u Kamenoj Gorici

VILINSKO IGRIŠČE Bogat kulturno-umjetnički program 23. lipnja u Kamenoj Gorici
Tibor Martan

Ovogodišnja šesta po redu manifestacija bit će posvećena nedavno preminuloj zvonarci zvonika u Kamenoj Gorici Slavi Pupek.

Manifestacija Vilinsko igrišče kod zvonika u Kamenoj Gorici održat će se u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 19 sati.

Ove godine na Vilinskom igrišču će nastupiti Dramska družina Ozana iz Visokog izvođenjem narodnih pjesama i legendi o svecima. Članovi Dramske družine 'Videki' KUD-a 'Marof' posjetitelje će upoznati s mitskim bićima usmenih predaja. Vilama sojenicama, Palčekom i babom Jagom.

Vrsna poznavateljica bilja Nada Starčević Lopac govorit će o vilinskom bilju i cvjetnim mirisima, a pjesnikinja Katarina Zadrija iz Vrbovca kazivat će stihove na kajkavštini.

Nakon kulturno-umjetničkog programa manifestacije slijedit će radionički dio namijenjen djeci i roditeljima. Članice Kulturno-umjetničke udruge 'Magda i Luisa' prezentirat će izradu cvijeća od krep papira te pletenje vilinskih vjenčića, novomarofska slikarica Marica Černi Zrinski prezentirat će ukrašavanje platna vezom te zdrave medenjake od orašastih plodova i različitih vrsta brašna, dok će odgojiteljica Kristina Vlahinja iz Dječjeg vrtića 'Novi Marof' voditi slikarsku radionicu.

Ovogodišnja šesta po redu manifestacija bit će posvećena nedavno preminuloj zvonarci zvonika u Kamenoj Gorici Slavi Pupek.

Organizator manifestacije je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, a idejni začetnik manifestacije je Tibor Martan, dipl. etnolog.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video