Vijesti / Kultura

DIPLOMSKI KONCERT

Solistički recital mlade varaždinske pijanistice Dore Petković 14. lipnja u Glazbenoj školi u Varaždinu

Solistički recital mlade varaždinske pijanistice Dore Petković 14. lipnja u Glazbenoj školi u Varaždinu
Glazbena škola Varaždin

Na programu će biti djela Bacha, Beethovena, Kempfa, Ravela, Rahmanjinova i Chopina.

U petak, 14. lipnja, u 19.30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, solistički recital održat će mlada varaždinska pijanistica, bivša učenica varaždinske Glazbene škole, Dora Petković.

Na programu će biti djela Bacha, Beethovena, Kempfa, Ravela, Rahmanjinova i Chopina. Varaždinskoj publici predstavit će tako svoj diplomski koncert koji uskoro izvodi u Zagrebu.

- Dora je trenutno studentica pete godine studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Srđana Čaldarovića. Tijekom studija osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a u posljednje vrijeme valja istaknuti nagradu Marina Bondarenko na poznatom masterclassu Tel Hai u Izraelu 2018. godine i apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju 'Citta di Palmanova', Italija, 2019., s osvojenih  99 od 100 mogućih bodova - stoji u priopćenju.

Prošlu akademsku godina provela je u Parmi, Italija, gdje je njezin nastup kao solistice u izvedbi Rahmanjinove Rapsodije na temu Paganinija bio posebno zapažen. 

Ulaz na koncert je slobodan.

da68fd2690f2c3773b0fc4b34ea233b9.jpg?v=2

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!