Vijesti / Kultura

EUROPSKA NOĆ MUZEJA

MALI MUZEALCI Učenici trećeg razreda vodili posjetitelje kroz galerijski postav starih majstora

MALI MUZEALCI Učenici trećeg razreda vodili posjetitelje kroz galerijski postav starih majstora
Gradski muzej Varaždin

Oko 400 posjetitelja izdvojilo je svoje vrijeme za posjet Gradskome muzeju Varaždin.

Gradski muzej Varaždin i ove je godine obilježio Međunarodni dan muzeja, koji se održao u subotu, 18. svibnja.

Izložbeni prostori u Starom gradu, palači Herzer i palači Sermage bili su otvoreni od 9 do 13 sati te navečer, u sklopu Europske noći muzeja, i od 20 do 24 sata. 

Ulaz za razgled bio je besplatan, a osim stalnih postava Kulturno-povijesnog odjela i Svijeta kukaca, mogle su se razgledati i povijesna izložba Povratak u Vojnu krajinu, multimedijska izložba Renate Poljak Terra Incognita te izložba Židovi i Varaždin, postavljena u varaždinskoj sinagogi.

Europska noć muzeja: Oko 400 posjetitelja izdvojilo je svoje vrijeme za posjet Gradskome muzeju Varaždin. Europska noć muzeja

U posebnom programu Mali muzealci – priče o slikama sudjelovali su učenici 3. b razreda iz V. osnovne škole Varaždin, koji su posjetiteljima bili vodiči kroz galerijski postav starih majstora.   

Bez obzira na to što se Europska noć muzeja održavala istodobno kad se u Varaždinu odigravala i važna nogometna utakmica, a i vremenske prilike su bile poprilično nepovoljne, oko 400 posjetitelja izdvojilo je svoje vrijeme za posjet Gradskome muzeju Varaždin. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video