Vijesti / Kultura

O ZNANSTVENIM DOSTIGNUĆIMA

SRIJEDA U MUZEJU Predavanje 'Povijest bioetike' 24. travnja u palači Herzer

SRIJEDA U MUZEJU Predavanje 'Povijest bioetike' 24. travnja u palači Herzer
Gradski muzej Varaždin

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.


U sklopu Srijede u muzeju, koja je na rasporedu 24. travnja, u palači Herzer održava se predavanje pod nazivom 'Povijest bioetike'.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.  

Predavanje su pripremili izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jurić i doc. dr. sc. Ivana Zagorac s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

- Razvoj znanosti i tehnologije omogućio je napredak ljudskog roda u mnogim područjima. Brojne promjene i nove mogućnosti potaknule su i etička pitanja s kojima se dotad nismo susreli. Pitanja života, njegove kvalitete i mogućnosti razvoja, kao i odnosa čovjeka spram svijeta, oduvijek su bile središnje teme razmatranja u etici, a dostignuća 20. stoljeća otvorila su sasvim novu perspektivu za njihova promišljanja. Znanstvenici, ali i šira javnost, sve se češće susreću s pitanjem 'Smije li čovjek sve što može?' te gdje su granice primjene znanstvenih dostignuća, ali i koja je odgovornost znanstvenika. To su i neka od pitanja kojima se bavi bioetika - stoji u najavi.

U predavanju će biti riječi o ishodištima bioetike, događajima koji su potaknuli njezin razvoj, istaknut će se ključna problemska polja bioetike, ali i uloga koju je hrvatska znanstvena i stručna zajednica imala u njezinu razvoju.

Suorganizatori su Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije i Varaždinski filozofski krug.
b90ce046470dc076abe877bec6fa47ee.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video