Vijesti / Kultura

Ravnateljica kazališta

NOVA-STARA INTENDANTICA Kazališno vijeće izabralo Jasnu Jakovljević za intendanticu HNK u Varaždinu

NOVA-STARA INTENDANTICA Kazališno vijeće izabralo Jasnu Jakovljević za intendanticu HNK u Varaždinu
Varazdinski.hr

Kazališno vijeće HNK u Varaždinu biralo je protekli tjedan novu intendanticu, a odabrana je Jasna Jakovljević.

U četvrtak, 11. travnja, Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu biralo je novu intendanticu.

Kako doznajemo od predsjednice Kazališnog vijeća Otilije Cvetko, za intendanticu je odabrana Jasna Jakovljević. Jakovljević  je nova-stara intendantica HNK u Varaždinu, a na toj se poziciji nalazi od 2006. godine.

Odluka nije bila jednoglasna, ali je bila većinska - četvero članova Kazališnog vijeća svoj je glas dalo Jasni Jakovljević, tek jedan glas išao je nekoj drugoj kandidatkinji.

Članovi Kazališnog vijeća su Zdenko BrlekKsenija Krčar iz redova zaposlenika, dok je Grad imenovao Otiliju Cvetko (HDZ), Anislavu Kaniški (Reformisti) i Zlatka Mehuna (Liga za Varaždin)  

Neslužbeno doznajemo da su preostale kandidatkinje za mjesto intendantice bile Vesna Kosec-Torjanac i Senka Bulić.

Prema navodima predsjednice Cvetko, Kazališno vijeće smatralo je da je Jakovljević imala dobro razrađeni financijski i programski dio kazališta. Članovi Vijeća rukovodili su se, kaže Cvetko, s obzirom na investicije koje su donijete iz EU fondova i općenito unutarnji dio kazališta, a nije bilo zapreka da se imenovanje ne može dogoditi ponovno.

Također, kaže Cvetko, presudilo je i iskustvo - zadnjih desetak godina uloženo je dosta u varaždinsko kazalište te je u svom programu i financijskim pokazateljima HNK otišlo naprijed.

Cvetko ističe da je zatražila očitovanje od Grada i Ministarstva kulture s obzirom na godine Jasne Jakovljević koje prelaze granicu od 65 godina života i prema kojima se stječe pravo na starosnu mirovinu.

- Ministarstvo je dalo odgovor da ne postoji zapreka, prema članku 120. Zakona o radu, ako se ispunjavaju svi uvjeti natječaja – rekla nam je Cvetko.

Napomenula je da je sjednica Kazališnog vijeća dugo potrajala jer je inzistirala da se čita kompletan program od svih kandidatkinja.

Odluku Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu sada treba još potvrditi i Gradsko vijeće Grada Varaždina te se onda odluka dostavlja Ministarstvu kulture u roku od 60 dana.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!