Vijesti / Kultura

FILM KEREKESH TEATRA

'UFURAJ SE I PUKNI' Pretpremijera filma s humanitarnim predznakom 27. ožujka u kinu Gaj

'UFURAJ SE I PUKNI' Pretpremijera filma s humanitarnim predznakom 27. ožujka u kinu Gaj
PR foto

Film je snimljen u kolovozu 2018. godine, u njemu sudjeluje više od 30 glumaca dok su se filmu putem glazbe priključili i Dubioza kolektiv i Mejaši.

Dobrotvorna pretpremijera filma 'Ufuraj se i pukni' redatelja Ljubomira Kerekeša održat će se u srijedu, 27. ožujka, s početkom u 20 sati u varaždinskom kinu Gaj.  

'Ufuraj se i pukni' je prvi varaždinski dugometražni film snimljen prema istoimenoj komediji Kerekesh Teatra. Nakon projekcije, koju priređuje RC Varaždin Jug uz pomoć POU Varaždin i  Blitz filma te ima dobrotvorni karakter, bit će druženje s redateljem Ljubomirom Kerekešem i glavnim glumcima, Zoranom Pribičevićem i Janom Kerekešom.

Film je snimljen u kolovozu 2018. godine, u njemu sudjeluje više od 30 glumaca dok su se filmu putem glazbe priključili i Dubioza kolektiv i Mejaši.

- Autorski tim čini više od 60 umjetnika. Film traje 85 minuta pa unaprijed upozoravam da bi publika mogla osjećati snažne bolove u području trbušnih mišića. U svakom slučaju, preporučam razgibavanje donje čeljusti prije gledanja - rekao je Jan Kerekeš najavljujući danas skoru pretpremijeru  filma, koji je sniman na više od trideset lokacija diljem grada Varaždina pa će sigurno pobuditi interes upravo varaždinske publike.

- Uvijek smo spremni podržati kvalitetnu dobrotvornu aktivnost, a posebno kad je riječ o audio-vizualnom sadržaju i populariziranju filma u gradu Varaždinu. Vjerujemo da će građani uživati i opustiti se i veselimo se druženju u kinu Gaj - rekla je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin koje upravlja kinom Gaj.

Zahvalnost što su osobno i pretpremijerom odlučili poduprijeti projekt varaždinskih rotarijanaca pod nazivom 'Rotary STEM LAB Varaždin', glumcima i redatelju filma 'Ufuraj se i pukni', kao i partnerima, uputili su predstavnici RC Varaždin Jug.

- Ekipi filma veliko hvala na susretljivosti, kao i Blitz filmu i POU Varaždin. Kad smo im predložili, odmah su pristali da zajedno priredimo pretpremijeru za koju postoji ograničen broj ulaznica, koje se mogu dobiti u Suvenirnici na varaždinskom Korzu, uz donaciju od 50 kuna. Prikupljena sredstva iskoristit će se za opremanje radionica iz STEM područja za učitelje i učenike škola na području Varaždinske županije - rekao je Ivica Kruhoberec, predsjednik RC Varaždin Jug, dodajući da Varaždinci imaju priliku podržati STEM projekt dobrotvornim prilozima, a usput se ufurati i puknuti od smijeha za vrijeme pretpremijere, ali i nakon nje tijekom druženja s ekipom filma.

'Rotary STEM LAB Varaždin', kako je pojasnio, projekt je kojim se želi povećati  interes i motivacija učenika za prirodne i tehničke znanosti te tehnologiju i inženjerstvo, odnosno ojačati kompetencije djelatnika škola za rad s učenicima.

Predviđaju da će svake godine, nakon što se uspostavi laboratorij, 500 do 1500 učenika biti na edukacijama u skladu sa zahtjevima gospodarstva i suvremenih tehnologija.

Projekt provode i koordiniraju tri varaždinska Rotary kluba: RC Varaždin, RC Varaždin 1181 i RC Varaždin Jug. U projektu sudjeluju Varaždinska županija, 33 osnovne škole s područja županije, Elektrostrojarska škola Varaždin, Rotary Distrikt 1913, Rotary International i mnogi drugi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video