Vijesti / Kultura

OČUVANJE PRIRODE

SRIJEDA U MUZEJU Predstavljanje priručnika 'Ptice Hrvatske i Europe' 20. ožujka u palači Herzer

SRIJEDA U MUZEJU Predstavljanje priručnika 'Ptice Hrvatske i Europe' 20. ožujka u palači Herzer
Ilustracija

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

U sklopu Srijede u Muzeju, 20. ožujka, u palači Herzer održat će se predstavljanje priručnika 'Ptice Hrvatske i Europe', objavljenog u nakladi Udruge Biom, koja se bavi zaštitom ptica i očuvanjem prirode.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Riječ je o prvom hrvatskom izdanju knjige Collins Bird Guide, najuspješnijeg i najpoznatijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od milijun i sto tisuća primjeraka, na 22 jezika, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mularney i Dan Zetterström

Hrvatsko izdanje priručnika na 440 stranica obuhvaća više od četiri tisuće ilustracija i brojne podatke važne za prepoznavanje svih vrsta ptica u Hrvatskoj, s informacijama o njihovu izgledu, staništima, rasprostranjenosti i glasanju.

- S obzirom na opsežnost i stručnost, ali i pristupačnost prikaza, priručnik može poslužiti kao korisna pratnja na terenskim istraživanjima, izletima i putovanjima te kao pomoćno sredstvo u nastavi, pa se njime mogu služiti i vrsni ornitolozi, ali i početnici u promatranju ptica i zaljubljenici u prirodu, koji pobliže žele upoznati začudni ptičji svijet. Autori su u opise unijeli i životne priče, detalje i usporedbe koji toj knjizi daju posebnu dozu ljudskosti, pa se u priručniku mogu naći i zanimljive crtice o tome koja ptica ulijeće u hranilicu poput Ramba, a koja svojim glasanjem zvuči kao da poručuje 'kupuj kruh!' - stoji u najavi. 

Priručnik Ptice Hrvatske i Europe predstavit će jedan od urednika izdanja Vedran Lucić, koji će tom prigodom održati i informativno predavanje o njegovu praktičnom korištenju u promatranju ptica. Svi zainteresirani imat će mogućnost kupiti knjigu po promotivnoj cijeni. 

22a75c2e5681a425a10d79cee5110f08.jpg?v=1

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!