Vijesti / Kultura

Sopran i tenor

KONCERT U HNK Varaždinska sopranistica Suzana Češnjaj nastupa u Velikoj koncertnoj dvorani, gost Tomislav Mužek

KONCERT U HNK Varaždinska sopranistica Suzana Češnjaj nastupa u Velikoj koncertnoj dvorani, gost Tomislav Mužek
Varaždinski.hr/Zarko Basic/Pixsell/Facebook

Na programu će se naći skladbe Beethovena, Čajkovskog, Verdija, Mozarta, Bizeta i ostalih, a koncert počinje u 19 sati i 30 minuta.

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, sutra, 14. ožujka, održat će se koncert sopranistice Suzane Češnjaj. Kao gost pridružit će joj se poznati tenor Tomislav Mužek, dok će na klaviru biti Vjekoslav Babić.

Na programu će se naći skladbe Beethovena, Čajkovskog, Verdija, Mozarta, Bizeta i ostalih, a koncert počinje u 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Suzana Češnjaj rođenda je 1988. godine u Varaždinu gdje je i primila svoju prvu glazbenu naobrazbu u srednjoj Glazbenoj školi u klasi Sofije Cingule. Studirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesorice Žabčić-Hesky, gdje je i diplomirala cum laude 2012. godine.

Usavršavala je svoju pjevačku tehniku i interpretaciju na seminarima renomiranih umjetnika: Dunja Vejzović, Cornelius Witthoefft, Vitomir Marof, Silvia Dalla Benetta

Godine 2005.  i  2007. bila je finalistica Lions Grand Prix natjecanja za mlade umjetnike u Rijeci i nositeljica je 1.  i  2. nagrade na regionalnom i državnom pjevačkom natjecanju HDGPP.

2009. je imala svoj operni debi kao Despina u Mozartovoj operi 'Cosi fan tutte'. Od tada redovito nastupa na koncertima diljem Hrvatske i inozemstvu.

Surađuje sa zborom Hrvatske radiotelevizije i zborom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Niels Schweckendiek, Martina Batić, Borut Smrekar, Uroš Lajovic, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza i Valerij Poljanski su samo neki od renomiranih dirigenata sa kojima je Suzana Češnjaj surađivala.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video