Vijesti / Kultura

U KINU GAJ

ŽENIJALNI DANI U KINU GAJ U subotu na pogledajte srpski dokumentarni biografski film 'Druga strana svega'

ŽENIJALNI DANI U KINU GAJ  U subotu na pogledajte srpski dokumentarni biografski film 'Druga strana svega'
Facebook Kino Mreža

Zadnjeg dana Ženijalnih dana, 10. ožujka, u Kinu Gaj moći ćete pogledati srpski biografski dokumentarni film 'Druga strana svega'.

5. izdanje Ženijalnih dana, filmske manifestacije u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena, održat će se ove godine od 7. do 10. ožujka u Kinu Gaj te 28 drugih kina diljem Hrvatske. Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreže.

U četiri filmska dana posvećena ženama, od četvrtka do nedjelje u Kinu Gaj bit će prikazana četiri filma koji na različite načine tematiziraju nepristajanje na status quo i prikazuju mogućnost promjene iz ženske i/ili feminističke perspektive.

Zadnjeg dana Ženijalnih dana, 10. ožujka, u Kinu Gaj moći ćete pogledati srpski biografski dokumentarni film Druga strana svega. Početak je u 18 sati.

Cijena ulaznice je 15 kuna.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu 'Druga strana svega'

Beogradski stan podijeljen na dva dijela polazišna je točka priče o jednoj obitelji. U njemu je odrasla Srbijanka Turajlić, kojoj su bile samo dvije godine kad je stan podijeljen po naređenju tadašnjih komunističkih vlasti. Vrata koja vode do drugih soba zaključana su, a trideset godina kasnije, kad je rođena Srbijankina kćer Mila, redateljica filma, prolaz u drugi dio stana još uvijek je bio zatvoren. Srbijanka, ugledna političarka i aktivistkinja koja je imala važnu ulogu u revoluciji, još živi u polovici stana. U filmu koji rijetko napušta taj interijer Mila stvara moćni portret majke, odlučne žene koja ne dvoji nad postupcima iz prošlosti iako su je doveli u životnu opasnost. Razmišlja li tako i nova generacija?

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video