Vijesti / Kultura

Kerekesh Teatar

TJEDAN SMIJEHA Dječja predstava 'Ljubiti, samo ljubiti' dolazi zabaviti one najmlađe

TJEDAN SMIJEHA Dječja predstava 'Ljubiti, samo ljubiti' dolazi zabaviti one najmlađe
Press Kerekesh Teatar

Za tekst je zaslužan legendarni hrvatski pisac Zvonimir Balog, a režije se uhvatila Renata Carola Gatica.

Jubilarni 10. Tjedan smijeha je pred vratima. Od 8. do 17. ožujka okupirat će Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, a Kerekesh Teatar provjereno donosi, uz svoje 'domaće' i autorske, i mnoge gostujuće predstave.

Jedna od takvih gostujućih je dječja predstava 'Ljubiti, samo ljubit' Teatra Poco Loco i Centra mladih Ribnjak iz Zagreba. Za tekst je zaslužan legendarni hrvatski pisac Zvonimir Balog, a režije se uhvatila Renata Carola Gatica.

U predstavi koja će se odigrati 16. ožujka u HNK u Varaždinu igraju Bruno Kontrec i Maja Katić. Predstava je namijenjena za uzrast od 4+ godine, a traje 45 minuta.

O 'Ljubiti, samo ljubiti':

Bio jednom jedan mali, smeđi, slinavi stvor. Jako drag, ali i strašno spor. Na leđima on nosi kao ruksak svoju kuću i od nje se nikada nije maknuo ni makac.

Sigurno se pitate kako je to moguće?! Eto kako: Puž se s kućicom rodio, kao što se slon rodio sa surlom. I dok je Puž slinio i hvalio svoju kućicu, u njegovom vrtu, svijetu i životu pojavila se Ružica, djevojčica glasovita po svojemu glasu. I onda se dogodilo TO – Puž se zaljubio.

Ali, Ružici Puž nije bio po volji. Ona je željela da Puž postane junak, heroj, kralj, princ, sportaš ili bar ministar. Zbog Ružice je Puž bio spreman učiniti sve, pa čak i otići od doma, riješiti se kućice! I zato je Puž krenuo u pustolovine.

Sigurno se pitate kakve pustolovine?! Itekakve! Prošao je kroz jednu šumu, zapeo kod Carinika, vozio Mačkobus, spasio A razred, preplašio Zmaja, odgovorio na sve Ružičine zagonetke…

Budući da kraj nikad nije isti kao početak, znajte da je sve to zapravo bilo potrebno kako bi Puž na kraju svih krajeva spoznao da je on jedan, jedinstven, pravi pravcati čovjek, pardon, PUŽ: točno takav kakav je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video