Vijesti / Kultura

ČIPKARSKO SREDIŠTE SVIJETA

POČELE PRIPREME Bajkovita kraljevska čipka tema je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi

POČELE PRIPREME Bajkovita kraljevska čipka tema je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi
Grad Lepoglava

Uz brojne domaće izlagače, svoj su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja.

Bajkovita kraljevska čipka tema je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi

Lepoglava će i ove godine u rujnu biti čipkarsko središte svijeta. Naime, od 13. do 15. rujna u Lepoglavi će se održavati 23. Međunarodni festival čipke.

Pripreme za Festival već su počele. Uz datum održavanja, Organizacijski odbor festivala obznanio je da će tema Festivala biti 'Bajkovita kraljevska čipka', a zemlja partner Kraljevina Španjolska.

 

5d68d55112de202c2a7bc5f4c6f6244c.jpg?v=2- Međunarodni festival čipke centralna je kulturna manifestacija Grada Lepoglave kojom se predstavlja kultura i baština grada koji se zahvaljujući lepoglavskoj čipki nalazi na prestižnoj UNESCO-voj listi - poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić na sastanku Organizacijskog odbora festivala.

Uz brojne domaće izlagače, svoj su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja - Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske.

- Lista nije konačna budući da se očekuju potvrde dolaska izlagača iz još nekoliko zemalja. Upravo će veliki broj izlagača iz drugih zemalja dodatno povećati kvalitetu i ponudu Festivala, istaknuto je na sastanku Organizacijskog odbora - kažu organizatori.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!