Vijesti / Kultura

U KINU GAJ

Inspirativna istinita priča 'Zelena knjiga: Vodič za život' od četvrtka u Kinu Gaj

Inspirativna istinita priča 'Zelena knjiga: Vodič za život' od četvrtka u Kinu Gaj
Kino Gaj

Film 'Zelena knjiga: Vodič za život' ćete u Kinu Gaj moći pogledati u pet navrata...

Dva puta nominiran za nagradu Oscar Viggo Mortensen i dobitnik nagrade Oscar Mahershala Ali glavne su uloge u filmu Zelena knjiga: Vodič za život. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Film ćete u Kinu Gaj moći pogledati u pet navrata, 14. i 15. veljače u 18 sati te 16., 19. i 22. veljače 20 sati i 30 minuta.

Cijena karte je 20 kuna, a dobna granica je 12 godina.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu 'Zelena knjiga: Vodič za život'

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film 'Zelena knjiga: Vodič za život' jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

Nagrade

Dobitnik tri nagrade Zlatni globus:

• najbolji film (komedija)

• najbolji sporedni glumac (Mahershala Ali)

• najbolji scenarij (Peter Farrelly, Nick Vallelonga i Brian Hayes Currie) 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!