Vijesti / Kultura

DOKUMENTARNI FILM

U Kinu Gaj pogledajte film 'Bergman - Jedna godina, jedan život'

U Kinu Gaj pogledajte film 'Bergman - Jedna godina, jedan život'
Kino Gaj

Film ćete u Kinu Gaj moći pogledati u dva navrata...

Pred nama je 100. godišnjica rođenja jednog od najvećih filmskih redatelja - Ingmara Bergmana, a upravo tim povodom snimljen je dokumentarni film Bergman - Jedna godina, jedan život.

Film ćete u Kinu Gaj moći pogledati u dva navrata, 5. i 12. veljače, a početak je u oba temina u 18 sati.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a dobna granica je 12 godina.

Više o filmu 'Bergman - Jedna godina, jedan život'

Godine 1957. Ingmar Bergman navršava 39 godina. Kao već etablirana figura svjetske kinematografije, te godine objavljuje svoja dva remek-djela, Sedmi pečat i Divlje jagode. Napisao je i snimio Na pragu života, režirao dva hvaljena kazališna komada, radio na radiju i televiziji, a prolazio je i drame u privatnom životu. U obilježavanju stote godišnjice rođenja velikog autora, švedska redateljica Jane Magnusson uzima tu iznimno plodnu godinu kao polaznu točku za istraživanje Bergmana kao čovjeka, u svoj kompleksnosti njegove ličnosti.

1957. je bila i godina kada je upoznao Käbi Laretei i Ingrid von Rosen, koje će postati njegova četvrta i peta supruga, dok je istovremeno bio zaokupljen intenzivnom aferom s Bibi Andersson, glavnom glumicom u dva filma te godine. Njegov brak s novinarkom i lingvisticom Gun Grut raspada se. Bergman jedva viđa šestero djece koje je već imao s tri različite žene...

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!