Vijesti / Kultura

KARIKATURA I POVIJEST

NOĆ MUZEJA Izložba 'Karikaturom protiv požara' i izlet u povijest vatrogastva 1. veljače u Muzeju hrvatskog vatrogastva

NOĆ MUZEJA Izložba 'Karikaturom protiv požara' i izlet u povijest vatrogastva 1. veljače u Muzeju hrvatskog vatrogastva
Muzej hrvatskog vatrogastva

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca...

Muzej hrvatskog vatrogastva je pripremio bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak, 1. veljače. 

Kao glavno događanja pripremljeno je otvorenje izložbe 'Karikaturom protiv požara' poznatog karikaturista i dugogodišnjeg suradnika 'Vatrogasnog vjesnika', Damira Novaka.

- Kroz karikaturu, autor prikazuje svoje viđenje trenutnog stanja u vatrogastvu te prati utjecaj političkih odluka na običnog, 'malog' vatrogasca - stoji u najavi.

U sklopu izložbe, Damir Novak će održati radionicu izrade karikatura za najmlađe. Polaznici radionice će tako naučiti osnove crtanja karikatura, a svoje radove će moći izložiti na panoima u Muzeju. 

- Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim vitrinama u kojima su smještene mlaznice i ostale vatrogasne armature, a predstaviti ćemo široj javnosti i odlikovanje Začastni član - najviše odlikovanje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, koje je Muzej nabavio krajem 2018. godine - javljaju organizatori.

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca. 

Raspored događanja:

18:00 - 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva

20:00 Otvorenje izložbe 'Karikaturom protiv požara' Damira Novaka

18:00 - 20:00 Radionica crtanja karikatura za najmlađe

18:00 - 23:00 Što rade vatrogasci/Druženje

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video