Vijesti / Kultura

PORTRETI POZNATIH OSOBA

Svečano otvorenje izložbe poznatog slikara i scenografa Zlatka Kauzlarića Atača 24. siječnja na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Svečano otvorenje izložbe poznatog slikara i scenografa Zlatka Kauzlarića Atača 24. siječnja na Sveučilištu Sjever u Koprivnici
Sveučilište Sjever

Izložba će trajati do 1. veljače, a likovna će publika imati priliku upoznati stvaralaštvo ovog svestranog umjetnika...

Svečano otvorenje izložbe poznatog hrvatskog slikara i scenografa, dobitnika brojnih nagrada i priznanja, Zlatka Kauzlarića Atača održat će se u četvrtak, 24. siječnja, u 15 sati na Sveučilištu Sjever u Koprivnici na prvom katu.

Izložba će trajati do 1. veljače, a likovna će publika imati priliku upoznati stvaralaštvo ovog svestranog umjetnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Atačevo slikarsko stvaranje oblježili su portreti poznatih osoba u izražajnom pokretu, aktovi te brojne scenografije.

- Od samih početaka autor baštini osjećaj za ekspresiju trenutka, ritam i pokret te karakterističnu umjetničku angažiranost. Jedna od slikarskih preokupacija su mu aktovi uronjeni u vodu u kojima crtež biva zamijenjen dominacijom čistog slikarskog tretiranja podloge kolorom, otkrivajući svu virtuoznost vrsnog majstora koji ekspresiju ne zatomljuje figurativnim izričajem - stoji u najavi.

Uz slikarstvo i grafiku intenzivno se bavi scenografijom i kostimografijom, nešto manje i režijom, a surađivao je na stotinjak kazališnih projekata u zemlji i inozemstvu te nekoliko filmskih i televizijskih.

Autor je i nekoliko likovnih intervencija u javnim prostorima. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video