Vijesti / Kultura

Smijeh uz komedije

KEREKESH TEATAR Sve o predstavama na jubilarnom 10. Tjednu smijeha

KEREKESH TEATAR Sve o predstavama na jubilarnom 10. Tjednu smijeha
PR foto

Tijekom deset dana održat će se 55 predstava, uz dvije premijere u produkciji Kerekesh teatra, a u ovom pregledu donosimo vam informacije o novim i nekim starim predstavama koje ćemo gledati na 10. Tjednu smijeha.

Kerekesh teatar jučer je predstavio program 10. Tjedna smijeha, najposjećenijeg hrvatskog kazališnog festivala koji će se održati od 8. do 17. ožujka u četiri grada (Varaždin, Lepoglava, Varaždinske Toplice i Ludbreg) i 13 općina.

Tijekom deset dana održat će se 55 predstava, uz dvije premijere u produkciji Kerekesh teatra, a u ovom pregledu donosimo vam informacije o nekim novim i nekim 'starim' predstavama koje ćemo gledati na 10. Tjednu smijeha.

Vezana vijest:

Kerekesh teatar Kazalište i smijeh Kerekesh teatar najavio jubilarni 10. Tjedan smijeha, 55 predstava u deset dana

Bibi i Bubi (Kerekesh teatar) – premijera

Za tekst i režiju zaslužan je Jan Kerekeš. Kerekeš ujedno i glumi glavnu ulogu Bibija, dok Bubija igra njegov glumački kolega Matko Knešaurek. 'Bibi i Bubi' je predstava za djecu i mlade, a zbiva se u 2034. godine kada naš planet postane jedno veliko smetlište. Bibi i Bubi su junaci modernog doba koji većinu djetinjstva provode na smetlištu.

Ja, tata! (Teatar Exit Zagreb)

U ovoj urnebesnoj i dirljivoj ispovijedi čovjek bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet glavnu ulogu igra Rakan Rushaidat, dok je za režiju zaslužan Boris Kovačević. Predstava je nastala na temelju teksta Bjarnija Haukura Thorssona.

Jelinek vs. Jelinek (Gavella)

Tekst i režiju potpisuju Tomislav Čadež i Mada Perišić koja igra i glavnu ulogu u cabaretu. Predstava započinje fragmentom monologa Ibsenove 'Nore' u kojem ta svojedobno sablažnjiva heroina, u ime naglo probuđene samosvijesti, ustaje protiv licemjerja građanskog društva i institucije braka, a nastavlja sa stalnim kontrapunktiranjem replika njezine suvremene inačice što ju je austrijska književnica Elfriede Jelinek domaštala u drami 'Što se dogodilo nakon što je Nora napustila svog muža' te fragmenata iz kolumni hrvatske modne dizajnerice i spisateljice Žuži Jelinek, objavljivanih u časopisu Glorija.

Traži se bullhit (Luda kuća Zagreb)

Predstava u kojoj igraju Luka Bulić i Saša Buneta. Oni također potpisuju tekst i režiju, a u predstavi pjevaju, rješavaju zagonetke, a publiku odlično zabavljaju.

Samo preko njega mrtvog (Luda kuća Zagreb)

Humoristični triler s natruhama crnog humora te elementima satire za koji je odgovoran Rene Bitorajac. Uz poznatog zagrebačkog glumca u predstavi igra i Jan Kerekeš, a po dosadašnjim reakcijama publike, čekaju vas sulude i potpuno nepredvidive situacije koje će vas jako nasmijati.

Brodolomke (Kazalište Moruzgva Zagreb i Ludens teatar Koprivnica)

Redatelj Krešimir Dolenčić donosi dirljivu i tragikomičnu priču o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. U predstavi glume Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Sanja Milardović, Daria Lorenci Faltz i Luka Petrušić.

Pokopaj me nježno (Kerekesh Teatar)

Dobro poznata komedija Ljubomira Kerekeša koja se bavi deficitarnim zanimanjem – grobarima. U predstavi igraju Jan i Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko.

Idemo uživo (Luda kuća Zagreb)

Rene Bitorajac i Igor Mešin zajedno su vodili televizijske emisije, igrali su u istim filmovima, a sad su svoje iskustvo stavili na 'daske koje život znače' i okrunili fantastičnim kazališnim projektom.

Ćiro (Satiričko kazalište Kerempuh)

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da kroz dugogodišnje prijateljstvo napravi dirljivu i duhovitu monodramu za svakog strastvenog nogometnog navijača.

Sve o ženama (Teatar Gavran Zagreb)

Gavranova komedija najizvođeniji je Gavranog kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta – od Južne i Sjeverne Amerike preko Europe do Azije. U predstavi igraju Lana Gojak, Kristina Krepela, Mirela Videk Hranjec/Katarina Arbanas.

Metoda za brak (Hit Teatar Zagreb)

Komedija u kojoj glume Zlatan Zuhrić Zuhra, Matea Elezović i Petra Težak zabavit će vas kroz rješavanje bračnih problema. Redateljica ove lucidne komedije je Iva Srnec.

Krtice (Kerekesh teatar)

Nagrađivana komedija Kerekesh teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Monodrama Jana Kerekeša u režiji Ljubomira Kerekeša donosi više od 15 likova, a Jan je za 'Krtice' bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine.

Ljubiti, samo ljubiti (Teatar Poco Loco Zagreb i Centar mladih Ribnjak)

Predstava za djecu. Tekst je napisao hrvatski velikan Zvonimir Balog, a Renata Carola Gatica našla se u ulozi redateljice. U predstavi igraju Bruno Kontrec i Maja Katić.

Pod hitno na hitnu (Kerekesh teatar) – premijera

Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a sadržaj predstave dotiče se našeg zdravstva u kojem prevladavaju hitni i manje hitni slučajevi. Komedija donosi uloge Jana Kerekeša, Gorana Košija, Darka Janeša, Draška Zidara i Ljubomira Kerekeša.

Dimnjačar (Kerekesh teatar)

Legendarna predstava koja je odigrana više od 1280 puta, što ju čini najizvođenijom hrvatskom predstavom svih vremena. Ljubomir Kerekeš režira i igra po tekstu Mirka Keleka.

Sve u tri… (Kerekesh teatar)

Komedija Kerekesh teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Igraju: Katarina Baban, Sanja Drakulić, Matija Kačan/Frano Novljan.

Bogi Ivač Znova (HNK Varaždin)

Obnovljena kajkavska erotska komedija Bogi Ivač ustvari je srednjovjekovna francuska farsa Ljubomira Kerekeša. Igraju: Jan i Ljubomir Kerekeš, Marija Krpan, Sunčana Zelenika Konjević i Igor Baksa.

Očeš nečeš, doktor (Kerekesh teatar)

Komedija Kerekesh teatra nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu progovara o svakodnevnim problemima Indijanaca. Provjerenu glumačku postavu čine Jan i Ljubomir Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk i Zoran Pribičević.

Debitanti (Kerekesh teatar)

Kajkavska ljubavno-erotska komedija bez granica koja opisuje odnose muškaraca u pomalo neobičnim okolnostima na još više neobičnom mjestu.

Ufuraj se i pukni (Kerekesh teatar)

Uvijek aktualna komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume, a prema ovoj predstavi Kerekesh teatar 2018. godine snima istoimeni film, koji će premijerno biti prikazan u ožujku 2019. godine.

Ulaznice za 10. Tjedan smijeha i program koji će se održati u HNK u Varaždinu već su u prodaji, a mogu se kupiti na blagajni HNK i na njihovim internetskim stranicama. Ulaznice za predstave u Ludbregu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi bit će u prodaji od 11. veljače, dok su ulaznice za općine isključivo na raspolaganju općinama, a neke predstave bit će i besplatne.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video