Vijesti / Kultura

LUĐAK I OPATICA

ZLATNI STUDIO Marinko Prga i Elizabeta Brodić u drugome krugu izbora za ovu medijsku nagradu, glasujte!

ZLATNI STUDIO Marinko Prga i Elizabeta Brodić u drugome krugu izbora za ovu medijsku nagradu, glasujte!
Droolia UFO

Trenutno je u tijeku drugi krug izbora, koji traje do 21. siječnja. Trenutno je u tijeku drugi krug izbora, koji traje do 21. siječnja.

Televizijski tjednik Studio i ove godine dodjeljuje Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Izbor traje do 21. siječnja, u drugom krugu Varaždin ima dva predstavnika - Marinka Prgu i Elizabetu Brodić.

Marinko Prga nonimiran je u kategoriji 'Najbolji kazališni glumac', i to za ulogu u predstavi 'Luđak i opatica' HNK u Varaždinu. Elizabeta Brodić nominirana je u kategiji 'Najbolje novo lice u kazalištu', i to za ulogu Sestre Ane također u predstavi 'Luđak i opatica'.

Uz Prgu, u drugome krugu u toj kategoriji još su Milan Pleština (Veliki tata u 'Mački na vrućem limenom krovu', HNK Zagreb) i Ozren Grabarić (naslovna uloga u 'Rikardu III.', DK Gavella).

- Kao ludi pjesnik fizički je dojmljiv, tijelo koristi kao poligon koji plastično ocrtava nevidljivo, potisnuto u umu. Taj Luđak jest pjesnik, kad je 'normalan' nekako odviše zaljubljen u svoje stihove e da ne bismo posumnjali da ti stihovi i nisu baš vrhunac umjetnosti. Kad opatici koju zavodi pročita jednu pjesmu, to postaje jasno. Međutim, nju zavodi njegova vitalnost, njegova neobuzdanost, njegova ranjivost - stoji u opisu Prgine nominacije.

Uz Elizabetu Brodić u konkurenciji za nagradu 'Najbolje novo lice u kazalištu' još su Dajana Čuljak (Edvina pl. Podolsky u 'Faraon iz Ilice je mrtav', GK Komedija) i Mateo Videk (Ivan u 'Huddersfieldu', ZeKaeM).

- Igra staloženo, s finim osjećajem za partnera, zahtjevnu ulogu mlade žene, redovnice, koja pada na šarm inteligentnog luđaka. Njezina početna suzdržanost ne topi se prebrzo, ne otkriva prerano da je uvučena u 'igru' s muškarcem, o kojem skrbi, što se kaže, po službenoj dužnosti. Krase je mirnoća i lijep glas - tako je opisana njezina uloga uz nominaciju.

O nagradi odlučuju čitatelji. Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija. Čitatelji svoje glasove daju tijekom dva biračka kruga, nakon kojih slijedi veliko finale. 

Trenutno je u tijeku drugi krug izbora, koji traje do 21. siječnja. Glasa se na web-stranici Jutarnjeg lista, na Facebook-stranici Jutarnjeg lista i putem kupona u tjedniku Studio. 

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu 2. veljače.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!