Vijesti / Kultura

GOSTOVANJE

HNK s mjuziklom 'Prošlih 5 godina' gostuje od 14. do 18. siječnja u Kazalištu Komedija

HNK s mjuziklom 'Prošlih 5 godina' gostuje od 14. do 18. siječnja u Kazalištu Komedija
HNK u Varaždinu

Radi se o mjuziklu suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna...

HNK u Varaždinu će od 14. do 18. siječnja 2019. gostovati u Kazalištu Komedija s mjuziklom Jasona Roberta Browna 'Prošlih 5 godina'.

Radi se o mjuziklu suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna. Premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu. Dobitnik je Drama Desk nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igra se po cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Švedska, Danska, Norveška, Finska, Irska, Poljska). Godine 2014. doživio je i filmsku premijeru.

- Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Dramska struktura mjuzikla iznimno je zanimljiva. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak. Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja - stoji u najavi.

Redateljica je Lea Anastazija Fleger, dirigent Stjepan Vuger, scenografkinje Tanja Lacko i Ana Sarić, kostimografkinja Petra Pavičić, svjetlo Vesna Kolarec, glazbeni producent Vid Novak Kralj.

U ulogama Cathy i Jamieja nastupaju Hana Hegedušić te u alternaciji Ivan Čuić i Igor Barberić. Hana Hegedušić za ulogu Cathy nagrađena je Nagradom hrvatskoga glumišta 2018. za najbolju žensku ulogu u kategoriji Mjuzikl/Opereta.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!