Vijesti / Kultura

KLASICI U KINU

FILMSKI KLUB Još jedan klasik je pred vratima, pogledajte film 'Plivač' u petak u Kinu Gaj

FILMSKI KLUB Još jedan klasik je pred vratima, pogledajte film 'Plivač' u petak u Kinu Gaj
Kino Gaj

Plivač će se u sklopu Filmskog kluba prikazati u petak, 14. prosinca...

Još jedan klasik dolazi nam na veliko platno Kina Gaj! Riječ je o filmu Plivač iz 1968., redatelja Franka Perryja, dok glavnu ulogu nosi Burt Lancaster.

Plivač će se u sklopu Filmskog kluba prikazati u petak, 14. prosinca, s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena ulaznice je 15 kuna.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu Plivač

Iz šume izlazi atletski građen muškarac, na sebi nosi samo kupače gaćice, brzim korakom ulazi u dvorište prekrasne vile i skoči glavom u bazen. Njegovo ime je Ned Merrill i tog divnog sunčanog dana on započinje svoju odiseju. Odlučio se vratiti kući plivajući. Misija mu je plivati bazenima predgrađa Connecticuta sve do svojeg doma na brdu. Kroz njegov razgovor sa imućnim susjedima upoznajemo našeg junaka gledajući kako se postepeno no neumoljivo ruše sve njegove iluzije. Jarko sunce za njega više ne isijava toplinu i ultimativna spoznaja dolazi s hladnom kišnom olujom.

Sjeta za minulim vremenima bezbrižnosti je velika jer su nepovratno izgubljena. Radnja se odvija tijekom samo jednog dana no Plivač je metafora čitavog jednog života. Promašenog života. Burt Lancaster briljira u naslovnoj ulozi a bez njegove upornosti film vjerojatno nikad ne bi bio snimljen. Problematičnom snimanju usprkos Plivač je remek-djelo psihološke drame, sjajna satira na račun buržuja, priča o izgubljenoj mladosti i dokaz da se američki san često pretvori u noćnu moru.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video