Vijesti / Kultura

KONCERT ZA KAZALIŠTE

HUMANITARNI KONCERT Zagrebačka filharmonija i operne zvijezde za obnovu varaždinskog HNK-a!

HUMANITARNI KONCERT Zagrebačka filharmonija i operne zvijezde za obnovu varaždinskog HNK-a!
Varazdinski.hr

Humanitarni koncert za obnovu kazališta započet će 15. prosinca u 19 sati i 30 minuta.

Nakon dugih 11 godina u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu ponovo dolazi Zagrebačka filharmonija! Nastupit će u sklopu humanitarnog koncerta koji organizira Rotary club Varaždin 1181, a cilj je prikupljanje novčanih sredstava za obnovu proscenija, prednjeg dijela pozornice varaždinskog HNK-a. Humanitarni koncert za obnovu kazališta započet će 15. prosinca u 19 sati i 30 minuta.

No neće samo Zagrebačka filharmonija oduševiti ljubitelje klasične glazbe, uz nju će na humanitarnom koncertu još nastupiti niz velikih imena iz svijeta opere. Tako će u varaždinskom kazalištu prvi put nastupiti poznati mezzosopran Nina Tarandek, rođena u Čakovcu, dok je prve glazbne korake učinila u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim Nine Tarandek, na varaždinske će kazališne daske stati i sopran Marija Kuhar Šoša, tenor Domagoj Dorotić, bariton Ljubomir Puškarić, dok će koncertom dirigirati Pavle Dešpalj.

- Ovaj koncert počeli smo planirati prije nekih sedam mjeseci, sve smo dogovorili s umjetnicima, zakazali smo i termin u varaždinskom kazalištu. Suradnja s kazalištem je došla spontano, a kako je kazalište trenutno u obnovi, odlučili smo i mi, humanitarnim koncertom, pomoći u obnovi – rekao je Silvio Gotić, predsjednik Rotary cluba Varaždin 1181.

73516e74a0432bdff7ce6897fa29b887.jpg?v=2

Intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević izrazila je zadovoljstvo što je Rotary club Varaždin 1181 odlučio organizirati ovakav dobrotvorni koncert.

- Razmišljali smo za što bi ovaj novac bio najpotrebniji, a to je trenutno učvršćenje prvog dijela pozornice. Zvijezde koje će nastupiti su fantastične, po prvi put u Varaždinu nastupit će Nina Tarandek, dok će nam se Zagrebačka filharmonija vratiti nakon 11 godina. Čeka nas jedan pravi europski koncert – rekla je Jakovljević.

Cijene ulaznica su 200 kuna za ložu, 150 kuna za parter i 100 kuna za balkon.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video