Vijesti / Kultura

SOFOKLO U KAZALIŠTU

Tragedija Filoktet u utorak na Velikoj sceni varaždinskog HNK

Tragedija Filoktet u utorak na Velikoj sceni varaždinskog HNK
HNK u Varaždinu

Predstava je premijerno izvedena u subotu, 10. studenog, a glavne uloge u varaždinskoj izvedbi nose Stojan Matavulj kao Filoktet, Ljubomir Kerekeš kao Odisej i Karlo Mrkša kao Neoptolem.

U utorak, 11. prosinca, na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s početkom u 19 sati i 30 minuta na rasporedu je Sofoklov 'Filoktet'.

Predstava je premijerno izvedena u subotu, 10. studenog, a glavne uloge u varaždinskoj izvedbi nose Stojan Matavulj kao Filoktet, Ljubomir Kerekeš kao Odisej i Karlo Mrkša kao Neoptolem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja je smještena u desetu godinu Trojanskog rata, a počinje dolaskom Odiseja i Neoptolema, sina junaka Ahileja, na otok Lemnos, s ciljem da se domognu Heraklova luka.

- Filoktet je čovjek koji je krenuo u Trojanski rat naoružan lukom koji mu je dao Heraklo. No putem ga ugrize zmija, a iz rane koja nastane počne se širiti takav nesnosan smrad da ga suborci odluče ostaviti na otoku Lemnosu. On je na otoku sam deset godina, a nakon tih godina Ahilejev sin Neoptolem, po naputku Odiseja, dolazi prevarom uzeti luk bez kojeg se Troja ne može osvojiti - stoji u najavi predstave.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video