Vijesti / Kultura

GLAZBENA ŠKOLA

'Two friends - two pianos': Pijanisti i profesori Ljubić i Oto oduševili izvedbama djela Brahmsa, Debussyja, Schubertaf

'Two friends - two pianos': Pijanisti i profesori Ljubić i Oto oduševili izvedbama djela Brahmsa, Debussyja, Schubertaf
Glazbena škola u Varaždinu

Pijanisti i profesori Glazbene škole u Varaždinu, Danijel Ljubić i Danijel Oto, svojim su koncertom dali svoj poklon Školi koja ove godine slavi tako značajnu obljetnicu.

Čitavim nizom raznovrsnih koncerata i programa tijekom 2018. godine Glazbena škola u Varaždinu obilježavala je svojih 190. godina od utemeljenja.

Oduševili su prošlog tjedna njeni učenici izvedbom mjuzikla 'Glazba srca mog' za kojeg se u kazalištu tražila ulaznica više, a profesori slavljeničke škole iz mjeseca u mjesec predstavljali su svoje glazbeno umijeće na koncertima dajući svoj doprinos proslavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I upravo koncertom pod nazivom 'Two friends - two pianos' završio je ciklus koncerata profesora škole u njenoj Velikoj koncertnoj dvorani. Pijanisti i profesori Glazbene škole u Varaždinu, Danijel Ljubić i Danijel Oto svojim su koncertom dali svoj poklon Školi koja ove godine slavi tako značajnu obljetnicu.

Emotivna i glazbom ispunjena večer još je jednom potvrdila talent mladih profesora i razloge njihove uspješne akademske i pedagoške karijere.

Pred punom Velikom koncertnom dvoranom izveli su djela J. Brahmsa, C. Debussya i F. Schuberta te oduševili okupljene. Svojim su koncertom Danijel Oto i Danijel Ljubić zaokružili koncerte na kojima su se i učenici mogli uvjeriti kako njihovi profesori odličnih pedagoških vještina, suvereno vladaju i koncertnim pozornicama.

Razloga za zadovoljstvo godinom na izmaku itekako ima ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić koji ističe kako je izrazito ponosan na učenike, bivše i sadašnje, te profesore koji su dali svoj doprinos proslavi 190. godišnjice utemeljenja Glazbene škole.

- Iza nas su i veliki open air koncerti, suradnja s Glazbenom školom iz Ravensburga i vjerujem da će se mnogi još dugo sjećati izvedbe Genesis suite na Korzu, jer Glazbena škola zasigurno u svojoj povijesti nije imala takav veliki projekt na otvorenom koji je okupio nekoliko tisuća ljudi. Za svoju je obljetnicu Škola dobila i mjuzikl, prekrasno glazbeno scensko djelo koje je punilo kazalište iz reprize u reprizu i koje šalje poruku - možemo to što želimo, ne treba odustajati i nadam se da će se i naši učenici povoditi za tom porukom i uživati u Glazbenoj školi i steći nova znanja koja će im u budućnosti biti potrebna za profesionalno bavljenje glazbom ili možda da razumiju glazbu i njenu interpretaciju na koncertima tijekom života.

 

Glazbena je škola izuzetno važna institucija za sjever Hrvatske, jer jedina smo umjetnička škola na ovom području i nadam se da će proslava 200. obljetnice škole biti još veličanstvenija. Uvjeren sam u to nakon ove godine i svih koji su prionuli poslu i vježbali godinu dana i više da bi mogli proslaviti ovaj rođendan škole. Bilo je naporno, no trudimo se i radimo predano jer volimo mlade ljude i raditi s njima. Stalo nam je da ova škola napreduje i iz godine u godine širi svoju djelatnost i to nam je jedan od strateških prioriteta. Priželjkujemo da se i ovaj dvorišni dio u prostoru škole što prije adaptira i da dobijemo potrebne prostore da bi Glazbena škola mogla biti umjetnička škola 21. stoljeća s novim programima, jer je umjetničko obrazovanje izuzetno bitno - istaknuo je ravnatelj Matačić, najavljujući kako će kraj slavljeničke godine škole pripasti njenim učenicima koji će 2018. godinu završiti božićnim koncertom posljednjeg školskog dana u slavljeničkoj godini njihove škole.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!