Vijesti / Kultura

ADVENTSKA ČAROLIJA

GLAZBENA 'POSLASTICA' Tamburaši CTK-a uz tamburaše HRT-a, Đanija Stipaničeva i goste 8. prosinca u varaždinskom kazalištu

GLAZBENA 'POSLASTICA' Tamburaši CTK-a uz tamburaše HRT-a, Đanija Stipaničeva i goste 8. prosinca u varaždinskom kazalištu
Željko Lukunić / Pixsell

Tamburaški orkestar varaždinskog CTK-a u suradnji sa tamburaškim orkestrom HRT-a i ove će godine prirediti pravu koncertnu poslasticu za svoje sugrađane - uz gosta Đanija Stipaničeva.

Varaždinski Centar tradicijske kulture nadaleko poznat po svojem uspješnom radu i predstavljanju hrvatske kulturne baštine, čak i van granica Lijepe naše, jednako je uspješan i po pitanju tamburaških koncerata u svom gradu.

Nakon što su do posljednjeg mjesta ispunili gledalište varaždinskog kazališta svojim folklornim cjelovečernjim nastupom, na istom mjestu ponovno spremaju već tradicionalni koncert u kojem glavnu priču imaju tamburice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj se koncertni događaj unatrag nekoliko godina pokazao kao pun pogodak, a tamburaškom orkestru CTK-a su se u cjelovečernjim koncertima rado pridružile i poznate zvijezde hrvatske glazbene scene kao što su Vanna, Željko Bebek i Četiri Tenora.

Upravo jedan od tenora, Đani Stipaničev ponovno će se pridružiti Tamburaškom orkestru CTK-a, ali i članovima tamburaškog orkestra HRT-a te će svi zajedno izvesti brojne poznate domaće i strane skladbe.

Na velikoj će se sceni Stipaničevu pridružiti i domaće snage Sofija Cingula i Valentina Geci, a sam će program svojim nastupom dodatno obogatiti ŽVS Lucerne te vokalni sastav Pajdašice.

Ovaj je tradicionalni  koncertni događaj tijekom godina održavanja na najkvalitetniji način prikazao tamburu u sasvim drugačijem svijetlu, dokazao je kako se tamburom može odsvirati gotovo svaki glazbeni žanr i pritom dodati šarm kojeg može postići rijetko koji instrument.

Dugotrajan je pljesak zadovoljne publike na svakom njihovom koncertu tu činjenicu dokazao nemalo puta. Nema dvojbe kako će i ovaj koncert, koji će se održati 8. prosinca s početkom u 20:00 sati, u gledalištu varaždinskog kazališta, biti jedan od onih o kojem će se pričati.

Ulaznice za koncert su u slobodnoj prodaji na blagajni HNK-a od 30. studenog.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video