Vijesti / Kultura

100 GODINA VARTEKSA

VIDEO Izložba 'Stoljeće tekstila' privukla brojne građane: 'Premda ima 100 godina, nadam se da će Varteks opstati'

VIDEO Izložba 'Stoljeće tekstila' privukla brojne građane: 'Premda ima 100 godina, nadam se da će Varteks opstati'
Varaždinski.hr

Izložba je podijeljena u šest tematskih cjelina, koje obuhvaćaju povijesni razvoj tvornice, a otvorena je do 31. ožujka iduće godine.

Varteks d.d. i Gradski muzej Varaždin organizatori su izložbe Stoljeće tekstila, kojom se obilježava stotinu godina djelovanja najveće varaždinske tekstilne industrije, Varteksa. Izložba je otvorena u sklopu Srijede u Muzeju, 28. studenog.

Putem brojnog arhivskog materijala, odjevnih predmeta, tekstilne opreme i krojačkoga pribora posjetitelji će imati prilike upoznati povijesni razvoj Varteksa, kao i važnu ulogu koju je ova tekstilna tvornica imala u cjelokupnom razvoju varaždinske regije.

STOLJEĆE TEKSTILA Otvorena izložba u sklopu koje možete saznati sve o povijesnom razvoju tvrtke Varteks Stoljeće tekstila, izložba Varteks

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrtka Varteks svojim je proizvodima u velikoj mjeri obilježila način odijevanja kako Varaždinaca tako i ljudi s prostora nekadašnje Jugoslavije, ali i Europe i svijeta, a u proteklih stotinu godina zapošljavala je velik dio stanovništva s varaždinskog područja, pa su uz nju na različite načine bile povezane i brojne ovdašnje generacije.

Izložba je podijeljena u šest tematskih cjelina, koje obuhvaćaju povijesni razvoj tvornice, a otvorena je do 31. ožujka iduće godine.

U videu Krešimira Stančića pogledajte kako je bilo na otvorenju.

VIDEO --> Otvorenje izložbe 'Stoljeće tekstila' - 100 godina Varteksa

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video