Vijesti / Kultura

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

SRETNA I PONOSNA Hana Hegedušić: 'Dan kad sam osvojila Nagradu hrvatskog glumišta bio je najbolji u mom životu'

SRETNA I PONOSNA Hana Hegedušić: 'Dan kad sam osvojila Nagradu hrvatskog glumišta bio je najbolji u mom životu'
Varaždinski.hr

'Od kad sam u Varaždinu, ima već desetak godina, priželjkivala sam tako nešto da će se dogoditi', istaknula je Hana Hegedušić...

Veliki trijumf u kategoriji Najboljeg glumačkog ostvarenja u opereti ili mjuziklu ostvarila je varaždinska glumica Hana Hegedušić! Pobjedu je odnijela u subotu u sklopu dodjele Nagrada hrvatskog glumišta za 2018. godinu.

Nagrađena je za ulogu Cathy u mjuziklu 'Prošlih pet godina' autora Jasona Roberta Browna, u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Puno mi znači ovo priznanje struke, bio mi je to najbolji dan u životu. Od kad sam u Varaždinu, ima već desetak godina, priželjkivala sam tako nešto da će se dogoditi - kazala je Hana, dodavši da to nije samo njezina nagrada.

Vezana vijest:

Hana Hegedušić, Prošlih pet godina Glumački trijumf Varaždinska glumica Hana Hegedušić dobila Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u mjuziklu 'Prošlih pet godina'

- Nagrada je došla u pravo vrijeme na pravom mjestu. Za ulogu sam se naradila, kako se kaže, 'kao konj', no isplatilo se i strašno sam sretna i ponosna. Nagrada je prizanje i svima koji su sudjelovali u predstavi, sama ne mogu izvoditi mjuzikl. Treba mi inspicijent, partner, bend, tehnika. Sve u svemu, lijep je to osjećaj - istaknula je.

Pred Hanom su već nove predstave i izazovi.

- Ne znam jesam li se ikad veselila kojoj predstavi kao ovoj. U varaždinski HNK dolazi Valentina Turcu, koja je režiserka predstave 'Tramvaj zvan žudnja'. Ona je uistinu snažan dojam ostavila na mene, moćna je i snažna, stvarno se veselim toj predstavi - rekla je.

Osim Hane Hegedušić, nominirani za nagradu bili su Filip Eldan (u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladog umjetnika do 28 godina), Irma Dragičević za ulogu Cathy, kao i Hegedušić, u mjuziklu 'Prošlih pet godina' bila je nominirana u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladog umjetnika do 30 godina u opereti ili mjuziklu.

Jurica Marčec bio je nominiran u kategoriji za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade.

Čestitke Hani, ali i ostalim nominiranima uputio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem prijemu za nagrađenu.

Intendantica Jasna Jakovljević istaknula je da je riječ o priznanju za dosadašnji rad varaždinskog HNK.

- Publika je došla na svoje, sluša glazbu, a kazalište ide potpuno novim smjerom. Naša predstava, 'Prošlih pet godina', za koju je Hana nagrađena, u siječnju će pokrivati repertoar kazališta Komedija, a ići će i na zakazana gostovanja - kazala je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video