Vijesti / Kultura

190. GODINA DJELOVANJA

Klavirski recital Marije Pavlović i Davora Brđanovića 15. studenog u Glazbenoj školi u Varaždinu

Klavirski recital Marije Pavlović i Davora Brđanovića 15. studenog u Glazbenoj školi u Varaždinu
Varaždinski.hr

Na programu će biti dvije sonate za klavir Ludwiga van Beethovena te Images (Slike) Claudea Debussya čiju stogodišnjicu smrti obilježavamo upravo ove godine...

Još jedan u nizu koncerata u sklopu obilježavanja 190 godina od početka rada Glazbene škole u Varaždinu održat će se u četvrtak, 15. studenog, u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole.

Nastupit će pijanisti i profesori na Glazbenoj školi - Marija Pavlović i Davor Brđanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Davor Brđanović je profesor mentor na Glazbenoj školi u Varaždinu, a pored pedagoškog rada i stalnog stručnog usavršavanja nastupa i kao solist na klaviru - pretežno s djelima klasicizma i romantizma te s obradama popularnih skladbi.

Djeluje i kao umjetnički suradnik (korepetitor), surađivao je u teatru, a bavio se i novinarstvom, kritičkim glazbenim osvrtima.

Profesorica Glazbene škole u Varaždinu Marija Pavlović tijekom svojeg školovanja održavala je brojne solističke koncerte, nastupala je također uz Simfonijski orkestar HRT-a kao i uz Dubrovački simfonijski orkestar te se usavršavala na seminarima eminentnih pijanista i pedagoga.

Na programu će biti dvije sonate za klavir Ludwiga van Beethovena te Images (Slike) Claudea Debussya čiju stogodišnjicu smrti obilježavamo upravo ove godine.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video