Vijesti / Kultura

GLAZBENO MAJSTORSTVO

Gostovanje Veleposlanstva glazbenog majstorstva u Glazbenoj školi u Varaždinu, očekuje vas masterclass i koncert

Gostovanje Veleposlanstva glazbenog majstorstva u Glazbenoj školi u Varaždinu, očekuje vas masterclass i koncert
Glazbena škola u Varaždinu

Koncert će se održati u srijedu, 14. studenog, u 19 sati u Glazbenoj školi u Varaždinu, a na repertoaru su djela Scarlattija, Chopina, Debussya, Karg-Elerta, Prokofieva, Blumenfelda i Espasa...

Glazbena škola u Varaždinu ugostit će 14. studenog 'Veleposlanstvo glazbenog majstorstva' u suradnji sa Veleposlanstvom Ruske Federacije

'Veleposlanstvo glazbenog majstorstva' jedinstveni je projekt Doma glazbe u Sankt-Peterburgu i 'Rosatrudničestva', koji se održava od 2012. godine, a uključuje nastupe mladih solista u Ruskima centrima znanosti i kulture u inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tim povodom održat će se masterclass seminar u Glazbenoj školi, ali i koncert dviju talentiranih mladih glazbenica, flautistice Diljare Tazijeve i pijanistice Elzavete Ukrainskaje pod umjetničkim vodstvom ravnatelja Sankt- Peterburškog Doma muzike, narodnog umjetnika Rusije profesora Sergeja Roldugina.

Koncert će se održati u srijedu, 14. studenog, u 19 sati u Glazbenoj školi u Varaždinu, a na repertoaru su djela Scarlattija, Chopina, Debussya, Karg-Elerta, Prokofieva, Blumenfelda i Espasa.

Dom glazbe u Sankt-Peterburgu stvorilo je Ministarstvo kulture Ruske Federacije.

Glavni cilj ove ustanove je razvoj klasične glazbe, očuvanje izvedbenih tradicija i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Glavna pozornost posvećena je studentima i diplomantima konzervatorija u dobi od 16 do 30 godina - solistima orkestralnih specijalnosti.

Sudionicima svojih programa nude nastupe na najboljim koncertnim prostorima, obuku na majstorskim tečajevima izvrsnih majstora, suradnju sa simfonijskim orkestrom, a sve ove mogućnosti besplatne su za mlade glazbenike.

Vodeći sudionici programa Doma glazbe postali su laureati prestižnih međunarodnih natjecanja i svoju karijeru nastavljaju u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta te predaju majstorske tečajeve sljedećoj generaciji mladih izvođača.

Od 2012. godine u okviru projekta 'Veleposlanstvo glazbenog majstorstva' održano je više od 200 koncerata u 43 zemlje svijeta: u Europi, Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi. Često koncerti ciklusa otvaraju Dane ruske kulture u raznim zemljama svijeta, a solisti Doma glazbe održavaju ne samo nastupe, nego i predaju otvorene lekcije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video