Vijesti / Kultura

FILMSKA MANIFESTACIJA

Zagreb Film Festival stiže u Varaždin: Filmovi 'Halla ide u rat', 'Voljeni' i 'Stari momci' od 16. studenog u Kinu Gaj

Zagreb Film Festival stiže u Varaždin: Filmovi 'Halla ide u rat', 'Voljeni' i 'Stari momci' od 16. studenog u Kinu Gaj
Zagreb Film Festival

U Kinu Gaj tako ćete u sklopu Zagreb Film Festivala moći pogledati tri filma...

Velika novost nadolazećeg Zagreb Film Festivala njegovo je geografsko širenje u okviru programa ZFF putuje.

Osim u Zagreb festival ove godine stiže u još 15 hrvatskih gradova: Veliku Goricu, Samobor, Pulu, Split, Supetar, Hvar, Omiš, Dubrovnik, Varaždin, Ivanec, Koprivnicu, Bjelovar, Daruvar, Slatinu i Đakovo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Kinu Gaj tako ćete u sklopu Zagreb Film Festivala moći pogledati tri filma.

U petak, 16. studenog, u 18 sati možete pogledati film 'Loveling'.

Film 'Stari momci' na rasporedu je u subotu, 17. studenog u 18 sati, a film 'Halla ide u rat' pogledajte 18. studenog u 18 sati.

'Halla ide u rat' je film s kojim se na ZFF vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse 'O konjima i ljudima' (posebno priznanje 12. ZFF-a).

Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija.

Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament.

Brazilsko-urugvajski 'Voljeni' redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a britanska romantična komedija 'Stari momci' u režiji Tobyja MacDonalda, moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World) privući će ljubitelje poetike Wesa Andersona.

Također, ZFF je u svoj putni kovčežić pospremio nešto i za najmlađe filmofile. Riječ je o filmu Amelie u bijegu redatelja Tobiasa Wiemana, predivnoj filmskoj priči o prijateljstvu i upornosti gdje se riskantni uspon do planinskog vrhunca pretvara u smionu i emocionalnu pustolovinu.

Program ZFF putuje uključuje i 'Kockice', nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma, koji je od svojeg postojanja iznjedrio vrsne mlade redatelje.

Dođite i otkrijte što su nam uzbudljivo pripremile još neotkrivene snage hrvatskog filma.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video