Vijesti / Kultura

MJUZIKL

NAJAVA Mjuzikl 'Prošlih pet godina' 14. listopada u varaždinskom HNK!

NAJAVA Mjuzikl 'Prošlih pet godina' 14. listopada u varaždinskom HNK!
HNK u Varaždinu

Riječ je o mjuziklu koji je prvi puta izveden u Chicagu, a ubrzo postavljen i na Broadwayu i West Endu...

Na Velikoj sceni će se u nedjelju, 14. listopada, u 19.30 sati održati mjuzikl Jasona Roberta Browna 'Prošlih pet godina'.

Riječ je o mjuziklu koji je prvi puta izveden u Chicagu, a ubrzo postavljen i na Off-Broadwayu i West Endu, podsjećaju iz varaždinskog HNK.

Mjuzikl je, dodaje se, dobitnik nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla pod nazivom 'Drama Desk'. Igra se po cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Velika Britanija, Španjolska, Švedska, Danska, Norveška, Finska, Irska, Poljska), a 2014. godine mjuzikl je doživio i filmsku premijeru.

- Režije hrvatske inačice ove popularne ljubavne priče, nabijene emocijama, smijehom i suzama, prihvatila se redateljica Lea Anastazija Fleger, varaždinskoj kazališnoj publici poznata po režiji predstave Bog masakra. Komorni je to mjuzikl, čiju radnju nose samo dva lica, to su Cathy i Jamie. U glavnoj se ženskoj ulozi odlično snašla te će svoj pjevački talent ponovno dokazati Hana Hegedušić, dok će u alternaciji ulogu Jamiea tumačiti Igor Barberić i Ivan Čuić. Svakako treba napomenuti i šesteročlani bend: klavir, violina, gitara, dva violončela i bass koji će kroz nekoliko glazbenih  žanrova i 'zaraznih' melodija pratiti kompletnu priču - stoji u najavi mjuzikla

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!