Vijesti / Kultura

POKLANJAMO KARTE

GOSTOVANJE U srijedu predstava Miodraga Ilića 'Žanka', s nagrađivanom glumicom Jelicom Sretenović u glavnoj ulozi

GOSTOVANJE U srijedu predstava Miodraga Ilića 'Žanka', s nagrađivanom glumicom Jelicom Sretenović u glavnoj ulozi
Milan Đakov

Predstava Žanka, hommage je slavnoj srpskoj glumici, koja je značajne uloge odigrala i u varaždinskom kazalištu, davne 1906. godine. U ulozi Žanke, u predstavi zemunskog kazališta je poznata i nagrađivana glumica Jelica Sretenović.

U srijedu, 19. rujna u Varaždinu gostuje Opera&Theatre Madlenianum iz Zemuna s predstavom Miodraga Ilića 'Žanka'. Predstava se igra na Velikoj sceni HNK u Varaždinu s početkom u 19,30 sati. 

Predstava govori o burnom i tragičnom životu glumice Žanke Stokić koja je svoje prve ozbiljne uloge u bogatoj karijeri ostvarila i na varaždinskoj pozornici još davne 1906. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Facebook stranici Varaždinskog, imate i prigodu osvojiti 3*2 karte za ovu predstavu --> POKLANJAMO Osvojite ulaznice za predstavu Žanka

Više o predstavi:

U košmaru predsmrtne noći velika glumica Žanka Stokić evocira svoj mukotrpan i slavan umjetnički i dramatičan osobni život. Troje glumaca, od kojih dvojica tumače više likova (među kojima je i lik B. Nušića), u drami Miodraga Ilića osvjetljavaju cijelo jedno traumatično povijesno razdoblje, da bi u središtu bilo pitanje moralne krivice umjetnika, s obzirom da ih svaka vlast želi koristiti za svoje ciljeve. Djelo je humorno, ali i potresno, tragično.

Projekt 'Žanka' je hommage velikoj glumici povodom 130 godina od rođenja i 70 godina od smrti.

Igraju: Jelica Sretenović, Milan Mihailović – Caci, Petar Mihailović.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video