Vijesti / Kultura

SRIJEDA U MUZEJU

Predstavljanje knjige 'Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961.-1987.' 19. rujna u palači Herzer

Predstavljanje knjige 'Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961.-1987.' 19. rujna u palači Herzer
Gradski muzej Varaždin

Knjigu su priredili dr. sc. Ljiljana Kolešnik i Dejan Kršić, obuhvativši u dva sveska izbor likovnih kritika, studija i stručnih napisa te eseja i kritika s područja dizajna koje je hrvatski povjesničar umjetnosti Radoslav Putar objavio u razdoblju od 1961. do 1987. godine...

U sklopu Srijede u Muzeju, 19. rujna, u palači Herzer bit će predstavljena knjiga 'Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961. – 1987.' objavljena prije dvije godine u nakladništvu Instituta za povijest umjetnosti i Instituta za suvremenu umjetnost.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radoslav Putar (Varaždin, 1921. – Novi Marof, 1994.) diplomirao je 1949. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svome profesionalnom radu tumačio je i podupirao najnovija kretanja u hrvatskoj umjetnosti i bio je teoretičar umjetničke skupine Gorgona i novih tendencija, o kojima je pisao u katalozima njihovih izložbi.

Kritike, članke i rasprave o suvremenoj umjetnosti i umjetnicima objavljivao je u stručnoj periodici i dnevnim novinama, a autor je i nekoliko likovnih monografija.

Od 2002. godine utemeljena je godišnja nagrada koja nosi njegovo ime i dodjeljuje se mladim likovnim umjetnicima u Hrvatskoj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video