Vijesti / Kultura

PROGRAM

Predstavljeni program 48. Varaždinskih baroknih večeri, svečano otvorenje biti će u petak, 21. rujna, u varaždinskoj katedrali

Predstavljeni program 48. Varaždinskih baroknih večeri, svečano otvorenje biti će u petak, 21. rujna, u varaždinskoj katedrali
Varaždinska županija

Svečano otvorenje Baroknih večeri biti će upriličeno u petak, 21. rujna, u varaždinskoj katedrali koncertom Hrvatskog baroknog ansambla, zatim solista orchestra libera classica te članova vokalnog ansambla 'la fonteverde' Zbora chorus angelicus.

U Zagrebačkome Muzeju za umjetnost i obrt predstavljeni je program ovogodišnjih, 48. Varaždinskih baroknih večeri, glazbene manifestacije koja je postala pravi brand Grada Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije.

Program su predstavili ravnatelj baroknih večeri maestro Davor Bobić te ravnatelj Koncertnog ureda Rajmond Rojnik, a o značaju baroknih večeri govorila je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica, a predstavljanje programa su uveličali i veleposlanik Japana u RH NJ.E. Keiji Takiguchi te pomoćnica ministrice kulture dr.sc. Iva Hraste Sočo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posjetitelji će u glazbi uživati sve do 3. listopada, a jedan od koncerata održati će se i u Županijskoj palači.

Posebna savjetnica župana Martinčević je izrazila veliko zadovoljstvo tom činjenicom.

- Iznimno mi je drago da će neki od koncerata biti održani i van Grada Varaždina kako bi što više građana moglo uživati u prekrasnoj glazbi, no posebno me veseli nastup glasovitog čembalista Suzukija u našoj Županijskoj palači. Sigurna sam da će to biti predivan koncert. Županija i financijski pomaže održavanje baroknih večeri jer želimo da se kultura i umjetnost dignu na još veću razinu, a svjesni smo da su upravo Varaždinske barokne večeri glazbena poslastica, odnosno radi se o renomiranoj i priznatoj manifestaciji - rekla je Natalija Martinčević te dodala kako je najbolja potvrda da se radi o vrhunskome glazbenome festivalu ta što je Japan kao gospodarski, turistički i kulturno jaka zemlja pristao biti partner Festivala.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video