Vijesti / Kultura

SRIJEDA U MUZEJU Predavanje Mirsada Duratovića 23. svibnja u palači Herzer

SRIJEDA U MUZEJU Predavanje Mirsada Duratovića 23. svibnja u palači Herzer

U sklopu Srijede u Muzeju, 23. svibnja, u palači Herzer održat će se predavanje pod nazivom 'Prijedor 1992./1995. - neispričana priča', na kojem će o ratnim zločinima i njihovim posljedicama govoriti Mirsad Duratović.

Međunarodni humanist, mirovni diplomat, političar i borac za ljudska prava i istinu Mirsad Duratović (r. 1974., Prijedor, BiH) ratnom i poslijeratnom tematikom bavi se posljednjih 20 godina i jedan je od najprepoznatljivijih govornika istine o strahotama i stradanjima Hrvata i Bošnjaka s područja Prijedora 90-ih godina prošlog stoljeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svom predavanju, popraćenom prigodnom izložbom, autor će se osvrnuti na prošla ratna događanja kao na opomenu da se takva povijest više nikad ne ponovi, a govorit će i o trenutačnom geopolitičkom stanju na tom prostoru.

Uz to će iznijeti i važne poveznice između Varaždina i Prijedora, koje i danas spajaju Hrvate i Bošnjake iz ovih dvaju gradova.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Suorganizatori su Vijeće nacionalne manjine Bošnjaka Varaždinske županije i Udruga veterana 7. gardijske brigade 'PUMA' iz Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci